L’oportunitat de gaudir d’una orquestra simfònica a Cerdanyola

WhatsApp Image 2023-09-29 at 11.33.19

Cerdanyola viurà un cap de setmana d’excel·lència musical. A més de la programació del Festival Internacional de Blues, l’institut Gorgs acollirà dos concerts simfònics de l’Escola de Música de Dortmund i d’Aulos (divendres 6 d’octubre, a les 19h, i dissabte 7 d’octubre a les 18h). L’aforament per als concerts és limitat i s’ha de fer la reserva prèvia a aulos@cerdanyola.cat. Entre totes les peticions, l’escola de música farà un sorteig.

90 músics sobre l’escenari

Una seixantena d’alumnes de l’Escola de Música de Dortmund retornaran ara la visita que al març els hi van fer els alumnes de l’Escola Municipal de Música Aulos. Aquest intercanvi cultural implica que la ciutat ofereixi dos concerts simfònics d’unes dimensions poc habituals. “L’alumnat porta més d’un any i mig treballant en aquest projecte”, explica el director d’Aulos, Miguel Ángel Sanz, que destacava que “és una de les poques vegades que a Cerdanyola tindrem l’oportunitat d’escoltar una orquestra simfònica tan gran”. L’escenari que acollirà els 90 músics -60 de Dortmund i 30 d’Aulos- serà el gimnàs de l’institut Gorgs. “Segur que complirà amb les expectatives”, assegurava Sanz, que remarcava que la proposta posa en valor “el que s’està fent a la ciutat a nivell de formació musical”.

Per la seva banda, el director de l’orquestra i professor d’Aulos, Pedro Pardo, apuntava que l’alumnat alemany podrà conèixer in situ que Cerdanyola “és una ciutat musical” per la coincidència de l’intercanvi amb el Festival de Blues. En aquest sentit, la regidora d’Educació, Pilar Adell, es mostrava orgullosa del que passa a Cerdanyola en el món musical: “És un luxe tenir una escola de música que no té res a envejar a un conservatori”. A més d’assistir a un concert del festival, els visitants gaudirà d’un taller amb dels Castellers de Cerdanyola, una passejada per Collserola i d’una paella popular.

De Txaikovski a Star Wars

El programa del concert tindrà tres parts. La primera, protagonitzada per l’Orquestra Aulos, comptarà amb el Concerto Grosso Número 1 en Re Major Op. 6 de Corelli, amb els solistes Lara Rubio i Pau Pardo, violins i Sergi Rueda, violoncel. Després la peça Nocturn de Vistes al Mar, de Toldrà i Brook Green Suite, de Holst.

A la segona part, protagonitzada per la Dortmunder Jugendorchester, sonarà la Simfonia número 4 en Re Menor Op. 13 de Dvorak (I Prelude) i el Concert per a Piano i Orquestra Número 1 en Si Bemoll Menor Op.23 de Txaikovski (amb el solista Josef Chang, al piano).

A l’última part les dues orquestres actuaran juntes per interpretar ’Intermezzo de Cavalleria Rusticana de Mascagni; l’Intermezzo de Goyescas de Granados: la peça Bohemian Rhapsody de Queen, (amb la solista Maria Bovensmann, al violoncel) i Star Wars de J. Williams.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?