L’Oficina Jove obre portes

jove

Els joves de Cerdanyola tenen un nou punt de referència. Ja ha entrat en un funcionament l’Oficina Jove d’Acompanyament i Orientació de Cerdanyola. Amb seu al Casal de Joves, ofereix atenció gratuïta i confidencial a joves d’entre 16 i 29 anys i té un horari de 10 a 14 hores (dilluns, dimecres, dijous i divendres) i de 16 a 19 hores (dilluns, dimarts i dijous).

“És una fita important per als joves de Cerdanyola. Constituïm un espai on es donarà servei a les persones joves de forma transversal”, destacava el regidor de Joventut, David González. L’Oficina Jove acull el Servei d’Orientació Acadèmica i el Servei d’Orientació Laboral, que fins ara s’oferien des del Casal de Joves i des de Can Serraparera. També ofereix el Servei d’Informació per a l’Emancipació –vinculat a l’Oficina d’Habitatge-i el Servei d’Acompanyament Emocional-Escolta Jove. Aquest darrer servei, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, té un espai on els joves poden ser atesos per dues psicòlogues municipals. “Portem anys que la salut dels joves s’ha vist afectada per les conseqUències provocades per la covid-19”, apuntava González. Per la seva banda, el diputat delegat de joventut de la Diputació i alcalde de Polinyà, Javier Silva, afegia que els problemes de salut mental entre els joves “ja existien abans de la pandèmia, però la crisi del coronavirus els ha agreujat”. En aquest sentit, assegurava que “el programa juga un paper fonamental en la detecció de situacions de vulnerabilitat i la seva derivació, si s’escau, a salut mental, un àmbit que ja ha entrat en l’agenda política pels estralls provocats per la pandèmia”.

Silva, que recordava que des de la Diputació de Barcelona s’ha incrementat en un 400% els recursos per a l’acompanyament dels joves, lliurava a l’alcalde Carlos Cordón el segell d’Equipament 2030 per impulsar espais municipals responsables i educadors. “La Diputació és l’administració que realment està al costat dels ajuntaments”, remarcava el batlle.

 Contacte

 Es pot contactar amb l’Oficina Jove al telèfon 667 770 124, al correu electrònic a oficinajove@cerdanyola.cat o a través d’Instagram (@casaldejovesaltimira).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?