L’oci nocturn en interiors, tancat a partir de divendres

dj-4856148_1920

Fre a la desescalada a Catalunya davant l’aaugment de casos de covid-19. La Generalitat ha decretat el tancament de l’interior de l’oci nocturn durant 15 dies a partir d’aquest divendres. El sotsdirector de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat), Xavier Llebaria, explicava que se seguiran permetent “aquelles activitats que puguin desenvolupar-se en terrasses o a l’aire lliure”. També s’exigiran test d’antígens o tenir la pauta completa de vacunació per poder assistir a esdeveniments amb més de 500 persones en els quals calgui estar dempeus.

En termes generals, també es manté l’obligatorietat de la mascareta en tres circumstàncies: espais tancats; a l’aire lliure si no es pot respectar la distància d’1,5 m amb altres grups bombolles; i en espais de restauració mentre no s’està menjant o bevent. El Govern també recomana dur-la en totes les altres ocasions, tot i no poder dictar-ne l’obligatorietat en ser una competència estatal.

Activitats socials

Recomanació de portar la mascareta sempre, tant en interiors com en exteriors, sobretot quan no estem amb el nostre grup bombolla.

Oci nocturn

  • Tancament de l’oci nocturn interior. La mesura no afecta espais exteriors com les terrasses.
  • Finalització de totes les activitats a les 3 h de la matinada, en lloc de les 3.30 h com s’havia fet en les últimes setmanes.
  • Registre d’assistents obligatori (les dades s’han de guardar durant un mes per permetre la traçabilitat dels contactes en cas que hi hagi un cas de COVID-19).
  • La disposició dels clients ha de limitar grups de màxim 10 persones a l’exterior, garantint la distància física d’1,5 metres entre diferents grups.

Esdeveniments massius

En els esdeveniments de més de 500 persones no assegudes s’haurà d’establir un pla de seguretat que garanteixi que els assistents han passat un test d’antígens o una PCR negativa 12 hores abans de l’esdeveniment o presentin certificat de pauta completa de vacunació.

Restauració

Capacitat del 100% a exterior i 50% a l’interior.

6 persones per taula a interior. 10 a terrasses. Llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.
2 metres de separació entre comensals de taules diferents a l’interior, 1,5 en cas de d’exterior i terrasses.

Comerços

70% d’aforament a petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris.

Extraescolars

Permeses totes les activitats formatives o educatives no reglades i d’esport escolar.

Es poden realitzar d’acord amb el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.

Equipaments cívics

Presencialitat en activitats cíviques i comunitàries.

Fins al 70% de l’aforament garantint la ventilació mínima establerta.

Consum de tabac i similars

Prohibit a la via pública si no es garanteix distància de 2 metres entre persones.

Tampoc es pot fumar en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure.

Assemblees d’entitats

Permeses amb 70% de l’aforament.

De 1.000 a 3.000 persones segons condicions de ventilació de l’espai.

Treball

Es recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de la presencialitat dels llocs de treball i que fomentin l’ús del teletreball quan per la naturalesa de l’activitat laboral sigui possible.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?