L’N-150, eix clau en les polítiques de mobilitat d’ERC

WhatsApp Image 2023-02-04 at 09.07.44

La transformació de l’actual carretera de Barcelona, l’N-150, en l’avinguda del Vallès és clau per a les polítiques de mobilitat d’ERC. Els Quatre Cantons han estat l’escenari escollit pels republicans per explicar les seves propostes de mobilitat sostenible en l’entorn metropolità, amb especial atenció a la carretera de Barcelona. Els candidats d’ERC a Cerdanyola, Ripollet i Montcada –Albert Turon, Roger Bayó i Jordi Sánchez, respectivament– han visitat amb el secretari de Mobilitat i Infraestructures del departament de Territori, Marc Sanglas, els barris dels Quatre Cantons i La Farigola per veure sobre el terreny “les necessitats i potencialitats” del que volen que sigui una “avinguda metropolitana”.

“La N-150 és un tema clau per al desenvolupament de la ciutat”, destacava l’alcaldable Albert Turon. En aquest nus i cruïlla de municipis i carreteres “resulta imprescindible”  la transformació urbanística, la millora de la qualitat de vida, potenciar l’activitat econòmica de proximitat  i un nou model de mobilitat basat en transport públic i mobilitat sostenible. “Necessitem una visió global de la mobilitat i això passa per tenir un Pla de Mobilitat de Cerdanyola”, reclamava el candidat cerdanyolenc, que entre d’altres, també apuntava que en la renovació del contracte de transport públic s’ha d’incorporrar el transport a demanda i que s’ha de fer una millor gestió de l’aparcament en superfície. Com a element positiu, destacava el fet que la Generalitat hagi projectat un park and ride a l’estació de la UAB.

“A Ripollet estem al mig de tot, però no tenim res”, lamentava l’alcaldable ripolletenc, Roger Bayó, que reclamava inversions per al municipi. Com els seus homòlegs, també qualificava de molt important la pacificació de l’N-150.

“Volem ser una nova centralitat metropolitana. Hem de repensar les infraestructures que ens trinxen i transformar-les en xarxes que ens uneixin, com hem fet amb el projecte de l’N-150”, apuntava l’alcaldable de Montcada, Jordi Sánchez, que assegurava que les actuacions ja realitzades a Montcada ara “han de tenir continuïtat cap a Cerdanyola, Ripollet i Barberà”. El candidat també anunciava que els terrenys on s’ha d’ubicar el futur hospital Ernest Lluch estan pendents d’un canvi de planejament que està realitzant l’ABM i que podria estar enllestit abans que acabi el mandat.

“El pressupost de la Generalitat té apostes importants en l’àmbit de la mobilitat”, remarcava Sanglas, que posava com a exemple els 71 milions d’euros per la gratuïtat de la T-16 a tota la xarxa integrada de transport públic de Catalunya i ampliació de la T-Jove fins als 30 anys. També ha anunciat que han reclamat al Ministeri de Foment que es dobli la freqüència de pas de trens per l’R8, que volen potenciar la creació de parks and raid i implementar els autobusos a demanda perquè “el transport públic sigui el màxim d’eficient”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?