Llum verda definitiva al valor de reversió del PEM Guiera

IMG_20201114_133401

El ple també va aprovar definitivament –amb l’abstenció Guanyem i PP- el valor de reversió dels béns adscrits a la concessió de la construcció i explotació del PEM Guiera i de la liquidació del contracte formalitzat al maig de 2001. El valor de reversió final plantejat per l’Ajuntament per a la liquidació del contracte de concessió de la construcció i explotació del Parc Esportiu Municipal (PEM) Guiera amb la Federació Catalana d’Handbol (FCH) és d’1.111.827 euros. “És la que comporta un desemborsament de menor quantitat econòmica”, apuntava el regidor de Finances, Javi Sánchez. “Soluciona un problema de fa molt de temps i ens permetrà incorporar l’equipament al patrimoni de l’Ajuntament. Aquest fet que farà possible realizar les inversions previstes a la instal·lació i és un pas més en la posada al dia d’un servei públic per a la pràctica esportiva”, explicava Sánchez, que recordava que aquest tema està costant a les arques municipals uns 250.000 euros en interessos. L’acord s’haurà de notificar ara a Bankia i l’Institut Català de Finances (ICF), creditors de la FCH.

“Avui cremem una etapa més del PEM Guiera, ara el que hem de fer és matar el tema, però volem remarcar que davant la complicació de l’expedient ara ens proposen xutar endavant la pilota i veure què passa. Valorem que es defensa pagar el valor de reversió més baix, que té l’aval de secretaria i intervenció”, apuntava Joan Sánchez (Junts). “Aquest és un tema que ve de lluny i que té una gran complexitat, nosaltres confiem en els tècnics de la casa. El que la gent vol és que un espai com el PEM Guiera funcioni correctament i es pugui passar pàgina”, assegurava Isaac Martínez (En Comú Podem). “Què han fet en aquests dos anys? Només porten aquest 1’1 que ja teníem fa dos anys perquè té informe favorable de secretaria i intervenció. Continuem sense tenir clar aquest expedient”, destacava Laura Benseny (Guanyem). “Creiem que aquest tema es podria haver gestionat més ràpid i millor, creiem que el fet que la proposta tingui el recolzament tècnic és una bona notícia. Demanem al govern que promogui el millor clima entra les empreses i els treballadors pel bé de l’equipament”, exposava Pau Ortolà (Cs). “Aquest acord de ple segurament anirà als tribunals perquè no cobreix el deute contret amb ICF i Bankia. Aquest expedient no ens agrada, no està bé. Hem de ser justos i basar-nos en l’altre informe d’un pèrit extern i avalat per les habilitades nacionals”, valorava Helena Solà (ERC).

Cerdanyola frena l’aparició de cases d’apostes a la ciutat

El ple va acordar per unanimitat suspendre els tràmits per l’atorgament de comunicacions prèvies i llicències urbanístiques d’edificació, reforma, rehabilitació, ampliació i instal·lació d’activitats destinades a usos recreatius de jocs i apostes regulats pel Decret 240/2004, de 30 de març, d’aprovació del Catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya i dels criteris aplicables a la seva planificació, pel termini d’un any amb la finalitat d’aprovar una modificació del PGM i/o una ordenança que reguli, entre d’altres usos recreatius, l’ús recreatiu de jocs i apostes a Cerdanyola del Vallès. “Proposem la suspensió de llicències per les activitats de jocs i apostes i volem fer una regulació d’aquests tipus d’activitats”, explicava la regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó.

“Un any passa volant i nosaltres posarem tot el nostre esforç i esperem que resulti una regulació força restrictiva. Amb la salut no s’hi juga”, apuntava Isaac Martínez (En Comú Podem).  “Compartim la preocupació per aquestes activitats, sobretot en els joves. Creiem que hem de començar a treballar des de ja”, destacava Pau Ortolà (CS). “La necessitat la compartim, però esperem que no s’hagi fet amb precipitació com es va fer amb la suspensió de llicències d’oci nocturn. Volem que el govern pugui ser prou valent i si es poden prohibir que es prohibeixen”, defensava Íñigo Enterria (ERC). “No és fruit de la improvisació, ens donem un any de marge per treballar el tema conjuntament i poder regular-ho de la millor manera possible per a la ciutat”, assegurava l’alcalde Carlos Cordón. “No tenim constància que hi hagi cap sol·licitud en aquest moment, però suspenem perquè tenim la voluntat política de regular-ho durant aquest any tant a través de PGM com ordenances”, afegia Mimó.

D’altra banda, el ple també va aprovar la modificació parcial de la Relació de Llocs  de Treball (RLT) de l’Ajuntament de Cerdanyola del vallès amb l’abstenció d’ERC i Guanyem. L’expedient afecta a la creació de 7 nous llocs de treball a l’àrea social i d’esport. Un punt que el govern considera un “un primer pas” per avançar en una nova RLT. També va obtenir la llum verda definitiva del plenari -amb l’abstenció d’ERC, Guanyem  i PP- el mapa de      capacitat acústica de Cerdanyola.

Finalment,  el ple va aprovar el 2 de maig i l’11 de novembre com els dos dies festius locals a Cerdanyola del Vallès per a l’any 2022.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?