Llum verda definitiva al reglament de la zona taronja

WhatsApp Image 2023-07-21 at 08.57.45

La zona taronja i les escoles bressol van ser les grans protagonistes de l’últim ple del curs. Al juny de l’any passat el ple municipal va adoptar l’acord d’aprovar inicialment el Reglament del servei municipal d’estacionament regulat en la via pública de Cerdanyola i l’establiment del servei de control de l’estacionament regulat. Ara, per a la seva aprovació definitiva –amb els vots en contra de tota l’oposició- s’han estimat parcialment algunes al·legacions que impliquen augmentar el temps d’estacionament de 90 a 120 minuts, l’ampliació amb 9 places al carrer de Sant Enric i Santa Maria i la reducció del 50% de les places –es passa de 81 a 41- a l’antic escorxador, on es posaran dos punts de recàrrega de cotxes elèctrics. “L’objectiu continua sent garantir la rotació de les places d’aparcament de major demanda de la ciutat i potenciar l’hosteleria i el comerç local”, recordava el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez, que explicava que “després de la fase de proves podem manifestar que hi ha una gran satisfacció”. Óscar Conde (Vox) assegurava que moltes persones grans tenen dificultats per accedir a l’app de la zona taronja i Joan Sánchez (Junts) tornava a preguntar perquè es toca una cosa que ja funcionava: “De 18 a 20 hores, en un horari que és molt important pels comerciants, els veïns col·loquen el cotxe i ja no el mouen fins a l’endemà i per tant ens carreguem la rotació en aquestes dues hores”. Per a Pedro Arco (ECP), s’ha de començar a pensar en una ciutat per a les persones i no per als cotxes. “La zona taronja és una aposta política del govern del PSC i ja fa dos anys que dèiem que era una mesura improvisada, no s’ha posat cap sanció. Hi ha una part de la gent que s’ha acostumat a no fer cas de la rotació i a més no s’ha demostrat que es millori la rotació”, defensava Albert Turon (ERC), que assegurava que el que s’ha de garantir és el dret a la mobilitat i demanava la convocatòria urgent del Consell Municipal de Mobilitat. “Aquesta és una decisió política de la qual ens sentim molt orgullosos perquè creiem que hem beneficiat moltes persones”, responia el regidor de Serveis Econòmics, que recollia el guant d’ERC per a l’elaboració del Pla de Mobilitat.   

Com funciona la zona taronja?

L’horari de la Zona Taronja és de 9h a 13h i de 16h a 20h de dilluns a divendres i de 9h a 14h els dissabtes. Per fer ús d’aquestes places serà necessari descarregar-se l’aplicació ‘Parkunload’, disponible per a dispositius Android i iOS. A través d’aquest sistema es pot obtenir el tiquet d’estacionament i es poden consultar en temps real les places d’aparcament disponibles de la Zona Taronja.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?