
La modificació del projecte d’establiment i del reglament del servei públic de la ZEM Riu Sec ibtenia l’aprovació definitiva del plenari – amb el vot favorable de PSC, CS, ECP i PP, el vot en contra ERC i Guanyem i l’abstenció Junts- després de comptar amb la llum verda inicial al novembre. La proposta es basa en un servei amb gestió indirecta amb una concessió que passa de 15 a 12 anys i on l’Ajuntament es fa càrrec de les obres de reparació de les pistes de tennis i pàdel.
La reparació va tenir una primera valoració de 225.957 euros, recordava el regidor d’Esports, Óscar Camps. “Aquesta instal·lació s’ha deixat abandonada durant uns anys i ho ha de pagar l’Ajuntament, pensar que ho pagarà una empresa és ciencia ficció”. A més, “tenim un informe de Serveis Econòmics que diu que és viable”, explicava Pons. “Aquestes instal·lacions s’han de posar en marxa, però no a qualsevol preu. Costarà 450.000 euros a la ciutadania”, criticava Laura Benseny (Guanyem), que indicava que si s’augmentava el temps de licitació l’Ajuntament no hauria d’invertir aquesta quantitat en la reparació de les pistes. També molt crítica es mostra Helena Solà (ERC): “Aquest expedient és un desastre. Em vull equivocar, però això que avui portem aquí és una gran irresponsabilitat, serà un forat a les arques d’aquest Ajuntament”. Els republicans destaquen que “l’error no és el model de gestió, sinó haver tirat endavant aquesta construcció”.
La resta de l’oposició celebrava la solución definitiva. “Felicito al govern municipal i espero que el més aviat possible es posin en funcionament aquestes instal·lacions esportives”, afirmava Manuel Buenaño (PP). “Celebrem que es trobi una solució, però també creiem que neix amb un vici d’origen, que és la manca d’argumentació del model de gestió que es va triar”, defensava Joan Sánchez (Junts). Per a En Comú Podem la modificació proposada pel govern “pot ser un guany per a la ciutat” i una forma “d’acabar amb el problema d’unes instal·lacions malmeses”. Finalment, Pau Ortolà (Cs) valorava que “el model de gestió és raonable” i “la proposta és lógica”.
Festius locals
D’altra banda, el ple també aprovar el 3 de maig i l’11 de novembre del 2021 com a festius locals. La sessió plenària va fixar els dies 5 i 12 de desembre de 2021 com a dies addicionals en els quals els establiments comercials de Cerdanyola del Vallès podran romandre oberts l’any 2021.
Mocions
En l’apartat de mocions van obtener la llum verda del plenari el text presentat per ERC per a la construcció d’un aparcament d’intercanvi modal de transport públic – vehicle privat, una de Junts per Cerdanyola per a la suficiència financera dels ens locals i una de Ciutadans per millorar la situació actual en els centres d’atenció primària de Cerdanyola.