Llum verda a una moció per tornar a convocar la Taula Taula de reactivació per la Covid-19

IMG_20200503_083415

En l’apartat de mocions, el ple aprovava -amb l’abstenció del PSC- una moció presentada pels grups municipals d’ERC, CS, Guanyem, En Comú Podem, Junts i PP per a la convocatòria de la taula per a la reactivació social i econòmica per a proposar noves mesures davant la segona onada de la pandèmia. El text insta el govern municipal a tornar a convocar a Taula per a la reactivació social i econòmica de Cerdanyola en un termini no superior als 15 dies des de l’aprovació d’aquesta moció. També insta el govern municipal per a què en la primera convocatòria de l’esmentada Taula es doni comptes i es faci un balanç de l’execució de totes les mesures adoptades fins la data de les 109 propostes que va es van aprovar al maig del 2020. I finalment demana al govern municipal per a què estudiï la convocatòria de nous ajuts directes als autònoms i petites empreses, i als seus treballadors, afectats per l’actual situació de crisi econòmica derivada de la Covid-19, i s’accelerin els tràmits per la concessió dels ajuts sol·licitats. “És cert que no s’ha obert aquest espai de seguiment. Parlem-ne i veiem com el podem fer. Nosaltres estem amb contacte permanent amb tots els sectors. Estem disposats a fer un seguiment, que sigui efectiu i que les mesures es puguin tirar endavant. Jo crec que els Ajuntaments estem a l’alçada. Ens abstindrem amb aquesta voluntat d’establir el millor fòrum per poder fer aquest seguiment”, defensava l’alcalde Carlos Cordón.

També van obtenir la llum verda del plenari una moció presentada per En Comú Podem per reclamar la reubicació urgent i l’acollida digna de les persones refugiades a les illes gregues, una altra presentada per ERC i En Comú Podem per al foment de l’ús de vehicles de mobilitat personal i bicicletes en condicions de màxima seguretat per a persones usuàries i vianants, una presentada per ERC, Guanyem i En Comú Podem per l’adhesió a l’associació de municipis per l’energia pública, una altra de CS i PP de reconeixement al personal del servei d’assistència domiciliària i una altra presentada per Cs i PP per a l’impuls de mesures de suport al sector firaire.

Finalment, el plenari va rebutjar la moció -presentada per Guanyem, PP i Ciutadans- en contra del tribut de l’AMB. El text insta al govern de Cerdanyola a demanar a l’AMB, en el seu proper plenari, la inclusió de la disposició Transitòria Primera en la qual els 18 municipis de la segona corona restaven exempts de pagament del Tribut Metropolità fins equiparar serveis de transport amb els ciutadans de la primera corona. També insta l’executiu de Carlos Cordón a sol·licitar a l’AMB, si jurídicament no fos possible la inclusió de la disposició Transitòria Primera, la creació d’un nou articulat per part de l’AMB mitjançant el qual als ciutadans de la segona corona se’ls hi bonifica el 100% del tribut fins a poder equiparar serveis. “Des del primer moment hem optat per la via productiva. Creiem que s’ha informar molt millor a la ciutadania sobre el tribut i els serveis que ofereix l’AMB, que el càlcul sigui el més just possible –la mitjana del tribut d’enguany es reduirà en un 20% menys- i com no és el recàlcul que voldríem hem presentat el recurs contenciós-administratiu”, destacava l’alcalde. “La gent desconfia de la política, els hi diem que estem d’acord però després al ple de l’AMB, els mateixos partits que els animen, segueixen implementant el tribut. Senyor alcalde, si vol gestionar aquesta problemàtica, promogui-ho entre els seus companys de partit, entre els seus companys de l’AMB”, criticava durament Ivan González (Guanyem). El tema ja va ser debatut al plenillo, on la Plataforma No Tribut AMB va anunciar que demà dissabte (11 hores) es concentraría, seguint totes les mesures de seguretat, a la plaça de l’Abat Oliba.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?