Llum verda a la solució per a Cerdanyola Aparca

55df0111232e1c4fd8c02e91888d2313

El ple municipal de gener va aprovar per la mínima l’aportació de 3.095.000 euros per a l’extinció de la societat mixta que gestiona els tres aparcaments soterrats de la ciutat.

Per la mínima -amb els vots favorables de Compromís, PDECAT, ICV-EUiA i el regidor no adscrit, l’abstenció del PSC i el vot en contra d’ERC, C’s i PP- el ple va aprovar l’aportació de 3.095.000 euros per a l’extinció de Cerdanyola Aparca. El govern defensava que l’operació per dissoldre l’empresa mixta, “necessària per mantenir el servei” dels tres aparcaments soterrats municipals i de la zona blava, és “la solució menys lesiva per als interessos municipals”.

A què es destinen els 3M d’euros?

L’aportació municipal es destina a “l’extinció avançada dels crèdits garantits amb hipoteca i altres deutes que ostenti la societat filial Cerdanyola Aparca, SLU amb la finalitat que cessi en la situació d’insolvència i en la concurrència de causa de dissolució”. Com en anteriors ocasions que el tema s’ha tractat al ple, el debat es va generar pels diferents criteris entre els tècnics municipals i secretaria i intervenció sobre l’operació d’absorció. Una situació que genera “inseguretat jurídica” en els regidors, com destacava el portaveu del PDECAT, Josep Grau.

“Última oportunitat” per evitar el concurs de creditors

Des del govern s’apuntava que la via proposada era “l’última oportunitat” per evitar anar a concurs de creditors que suposaria una xifra superior als tres milions de la solució proposada pel govern. “Ningú a la seva economia familiar arriscaria patrimoni ni pagaria vuit pel que podria costar tres”, defensava la regidora de Contractació, Contxi Haro. En aquesta mateixa línia, Grau apuntava que, segons els seus càlculs, un concurs de creditors podria suposar un cost de 8’8 milions per a les arques municipals. “El Pla de Viabilitat presentat s’ha fet de forma acurada i amb garanties jurídiques i econòmiques en base tant a informes interns de tècnics municipals com externs a l’Ajuntament”, remarcava la portaveu d’ICV-EUiA, Maria Reina. Finalment, el regidor no adscrit Jordi Miró (MES) es mostrava també partidari de la postura del govern de Compromís. “Ens toca donar una sortida a aquesta situació i anar a concurs de creditors fa por”.
“Ningú invertiria un euro de la seva família en una societat sense viabilitat futura i per això els bancs no refinancen el deute”, responia Mallén (ERC) a Haro. També molt crítica amb el govern municipal es mostrava Sonia Rodríguez (C’S): “És una solució que arriba molt tard i suposa pagar un deute que quan Compromís estava a l’oposició fa tres anys deia que era il·legítim”. D’altra banda, el PP defensava en el seu torn que l’Ajuntament de Cerdanyola no té cap obligació d’avançar el pagament del deute de 3 milions d’euros. “Això només beneficia els bancs”, assegurava Rosendo Calet (PP). Els socialistes es van abstenir sense intervenir en el debat, però en un moment del plenari el portaveu del PSC, Víctor Francos, es va dirigir a l’alcalde per defensar el paper dels socialistes: “No és el millor dia per posar en dubte la responsabilitat del grup socialista”.

L’empresa concessionària del Bosc Tancat assegura haver presentat el pla de viabilitat i realitzat les millores demanades a les instal·lacions

D’altra banda, el segon gran tema de la sessió plenària va ser de nou el Bosc Tancat. Ja al plenillo ciutadà, un representant l’empresa Sport Natura Rural, concessionària del complex, va assegurar que les afirmacions que s’havien fet a l’últim ple “no s’ajusten a la realitat”. L’empresa assegura haver presentat un Pla de Viabilitat a l’Ajuntament i haver realitzat les millores que es demanaven a les instal·lacions. En el ple de desembre el govern municipal va assegurar que no s’havia presentat el pla ni s’havien fet les millores, fet que permetia reclamar al concessionari el cànon i la fiança dipositada en el moment de l’adjudicació. Després d’escoltar Sport Natura Rural, molts dels grups de l’oposició asseguraven que el govern d’Escolà havia “omès informació” i demanaven disposar de tota la documentació. En aquest sentit, la regidora d’Esports, Laura Benseny, anunciava que aquesta setmana es revisarà tota la informació i que de seguida es convocarà la comissió de seguiment perquè el “Bosc Tancat ha de continuar obert i sent viable”.

Tots els grups coincidien que el servei del Bosc Tancat ha d’estar garantit i ERC i PP asseguraven que les crítiques no eren per a l’empresa, sinó per a l’Ajuntament. “Només critiquem el seguiment de la concessió que ha fet el govern municipal”, defensaven republicans i populars.

A més, el ple va aprovar la personació de l’Ajuntament -un “tràmit obligat”, segons tots els grups municipals- en els recursos judicials presentats per l’empresa contra la desestimació de les al·legacions presentades per Sport Natura Rural contra acords del ple referents a factures de llum i a la incautació de la garantia.

L’Ajuntament reclamarà a la Generalitat el deute de les escoles-bressol

L’Ajuntament reclamarà a la Generalitat el “compliment immediat” de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que li obliga a pagar les subvencions de tres cursos als ajuntaments que van presentar aquesta reclamació en el mandat passat. El consistori ho haurà de fer després que s’aprovés la moció al ple.

Cerdanyola tindrà un espai públic amb el nom d’1 d’octubre-referèndum 2017

Una altra de les mocions aprovades va ser posar nom a un espai de la ciutat, preferentment una plaça, amb el nom d’1 d’octubre-referèndum 2017. La Comissió del Nomenclàtor de Cerdanyola rebrà l’encàrrec després que la proposta, que vol reconèixer la capacitat d’organització i el civisme del poble català durant el referèndum, obtingués la llum verda al ple.

Núria Martínez (C’S) demana disculpes i el PDECAT retira la moció que demanava la seva reprovació
Després que la regidora Núria Martínez (C’S) demanés disculpes per haver penjat un vídeo sobre la visita de Franco a Berga, el PDECAT va decidir retirar la moció que havia presentat i on demanava la reprovació de la regidora. “Compartir el vídeo va ser un acte desafortunat, però la meva intenció no era fer una exaltació del franquisme”, defensava Martínez, que recordava que “C’S condemna el franquisme i qualsevol règim dictatorial”.

Consistori i EMD de Bellaterra reprendran les negociacions per al nou conveni després que Ramon Andreu demanés disculpes a Haro i Benseny per “no haver moderat prou bé” la reunió de seguretat de novembre

A finals d’any el govern municipal va donar per trencades les negociacions amb l’EMD de Bellaterra per al nou conveni com a conseqüència després d’una convocatòria veïnal organitzada per l’EMD per parlar sobre la seguretat ciutadana on “es van fer afirmacions que no corresponen a la realitat amb un to i unes actituds poc adequades”, segons l’opinió del consistori. El govern d’Escolà va demanar llavors un “acte de lleialtat institucional de rectificació” i aquest va arribar al ple del passat dijous, on el president de l’EMD, Ramon Andreu, va demanar disculpes a la regidora de Seguretat Ciutadana, Contxi Haro, i la regidora de Relacions Institucionals, Laura Benseny, per “no haver moderat prou bé” la reunió de seguretat. “Reprendrem les negociacions a partir d’ara però demanen gestos a l’hora de recuperar una confiança que ja s’ha vist trencada en diverses ocasions”, anunciava Benseny, que demanava a Andreu que “deixi de fer entendre a Bellaterra que l’Ajuntament vol fer mal als bellaterrencs”. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?