Llum verda a la modificació urbanística a l’entorn de Can Xarau

d1ed2bf3d11f7e7a6f189af32a153713

L’aprovació, amb un informe desfavorable de la Secretaria Municipal, permetrà  fer millores a l’equipament

“Mentre part de Can Xarau estigui qualificada com a zona verda, el govern no podrà fer les inversions que la zona esportiva necessita”. Així de clar i contundent es mostrava el regidor d’Urbanisme, Ivan González, per defensar la modificació puntual del Pla General Metropolità a l’entorn de la zona esportiva municipal de Can Xarau. El punt es va aprovar -amb el suport de Ciutadans, PDECAT, ICV-EUiA i el regidor no adscrit- i ha de permetre requalificar espais considerats com a zona verda per “adaptar-los a la realitat”, ja que el projecte previst fa anys a la zona no s’ha fet i sí que es volen ampliar les oficines de Can Xarau i cobrir les pistes a l’aire lliure.

Tots els partits destaquen la necessitat de millores a Can Xarau

La modificació urbanística es portava al ple amb informes favorables d’Intervenció i dels Serveis Urbanístics i un negatiu de Secretaria. Aquest últim informe desfavorable va ser el que va fer que PSC, ERC i PP votessin en contra malgrat considerar que les instal·lacions necessiten millores, però asseguraven no poder donar suport al canvi urbanístic quan hi ha un informe desfavorable de Secretaria. Des del PDECAT i C’S es votava a favor tot argumentat que cal fer prevaldre les necessitats de millora de les instal·lacions. “Cal cobrir pistes i fer ampliació oficines i votar en contra d’aquesta modificació significa travar la tasca diària dels nostres esportistes”, remarcava Encarna Linares (PDECAT), que com Pau Ortolà (C’S), també explicava que l’informe desfavorable de la Secretària Municipal no parla d’incompliment de la normativa urbanística. En aquesta línia, Ortolà demanava al govern més diàleg entre l’executiu d’Escolà i la secretària municipal. Per la seva banda, ERC també apuntava que Cerdanyola necessita unes instal·lacions esportives de qualitat que ara no té, però plantejaven que la ciutat també té una mancança d’equipaments culturals. “Què passarà amb la reserva per a equipaments culturals existent a Can Xarau que ara es perd?”, es preguntava el regidor Iñigo Enterría.

Pla d’auditories i adhesió a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

El ple de febrer també aprovava el Pla d’Auditories 2017-2019 per verificar l’activitat econòmico-financera de les diferents concessions que té el consistori. En aquesta línia, el regidor de Finances, Maurici Jaumandreu, defensava que les auditories són una “eina de control financer” per garantir una despesa ajustada al contracte i permeten detectar qüestions menors que s’han de corregir.

Entre els punts destacats d’un ple marcat per les mocions, també es va donar llum verda a l’adhesió de l’Ajuntament de Cerdanyola a la xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària i al manifest del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, elaborat pel Consell Municipal d’Igualtat. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?