Llum verda a la moció per a la millora laboral i retributiva de la Policia Local

policialocal

La situació de la Policia Local va ser protagonista a l’audiència ciutadana i a l’apartat de mocions. Concretament el ple va aprovar una moció del Sindicat de la  Policia Local (SPL) per a la millora laboral i retributiva de la Policia Local que van presentar ERC i Ciutadans. El text insta el govern municipal a convocar urgentment les places ofertades de l’any 2021 i que els nous agents s’incorporin a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya al gener de 2022, a restablir de forma immediata el plus festiu aprovat per Ple l’any 2014, així com el pagament dels endarreriments que corresponguin, i a aprovar la regularització dels complements de destinació i específic de Policia Local a la Relació de Llocs de Treball. La moció també sol·licita desenvolupar un Pla Director del cos de la Policia Local, consensuat per totes els grups municipals, on s’estudiïn les futures necessitats de la plantilla a mig i llarg termini.

 “Aquests últims anys s’ha invertit poc o gens al departament de la Policia i amb manca d’efectius que han impedit desenvolupar la feina amb eficàcia i eficiència, encara que els agents s’entreguen en cos i ànima com a professionals que són, a servir el ciutadà amb exemplaritat i amb qualitat. Es necessiten unes noves instal·lacions on poder treballar amb garanties de seguretat, amb estades adequades i en condicions per al personal”, defensaven representants del SPL a l’audiència ciutadana. “No pot ser que hàgim d’acudir constantment als tribunals perquè jutges que no tenen cap relació amb nosaltres ens reconeguin i ens cuidin més que el nostre propi Ajuntament. Exigim que es compleixin les sentències judicials i es paguin els endarreriments i interessos que aquests van generant, i que s’han reconegut aquesta Policia”, demanaven. També demanen que s’aprovi la reclassificació a la RLT per aconseguir la igualtat salarial amb altres municipis on els agents estan més ben valorats: “No volem continuar veient com molts companys se’n van a altres policies on les condicions són millors. Cerdanyola té capacitat de tenir els millors professionals i més ben retribuïts”. No permetin que Cerdanyola es converteixi en una ciutat com Barcelona, ​​on malauradament s’està convertint en un municipi insegur i on els veïns, comerciants, joves i gent gran siguin el blanc d’il·lícits penals i desgràcies. Si es continua pel camí de la desídia en la inversió a la Policia, és probable que ja sigui massa tard per revertir aquesta situació en una ciutat com aquesta”, apuntaven.

 “Actualment ens falten la meitat de policies locals i tenim una escala de comandament absolutament mermada. Això no se solucionarà amb improvisacions. On és la nova comissaria promesa? Escoltin la plantilla que està aguantant el servei amb la seva vocació i la seva estima a la ciutat”, demanava Albert Turon (ERC), que destacava que es constata “que ni el govern anterior va fer els deures ni l’actual ho està aconseguint”. “És una moció d’absoluta justícia”, assegurava Joan Sánchez (Junts). “Compartim la reclamació, però també hi ha altres col·lectius que demanen millores i no surten en aquesta moció, per això ens abstindrem”, explicava Isaac Martínez (En Comú Podem). Una opinió compartida per Guanyem. “Ara per ara no tenim informació de com està la RLT de l’Ajuntament i com va el calendari”, apuntava Laura Benseny. “Ple suport a la tasca de la Policia Local i creiem que el que demanen és just. Creiem que els punts de la moció són necessaris”, remarcava Sonia Rodríguez (Cs).

“Per a nosaltres la Policia Local és un servei públic essencial i agraeixo la seva tasca”, destacava l’alcalde, que recordava al sindicat que les portes d’alcaldia estan obertes sempre per parlar. “Les necessitats de la nostra Policia Local són històriques i estem fent coses per revertir la situació, tot i que no anem a la velocitat que ens agradaria”, reconeixia l’alcalde. Com a exemple de la feina feta posava l’actualització del material tècnic, el nou programari de treball, la renovació de vehicles i el fet de posar sobre la taula la voluntat de construir una nova comissaria.

D’altra banda, el ple va aprovar una moció de Ciutadans per condemnar els fets ocorreguts en la UAB el passat 6 d’octubre i defensar el respecte, la convivència i la llibertat en les universitats catalanes. També va donar el vist-i-plau a una altra presentada per ERC i Guanyem per realitzar un procés participatiu ciutadà per definir els possibles usos i les obres compatibles amb aquests dels jardins i edifici de la Casa Llopis. També va obtenir la llum verda del plenari la moció presentada per ERC, Cs ,Guanyem i En Comú Podem per convocar la Taula de Treball per evitar la construcció del crematori adjacent al cementiri municipal “No crec que aquesta taula aporti solucions tal i com està el tema”, explicava la regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó. També van tirar endavant les mocions en defensa d’una formació professional digna i de qualitat (En Comú Podem), per a la creació d’una comissió de treball per l’estudi del model de gestió de les escoles bressol municipals (En Comú Podem)  i per una justícia fiscal municipal i per la modificació legislativa per tal de corregir els beneficis fiscals i exempcions a l’Església Catòlica i altres confessions religioses (En Comú Podem i Guanyem).

El ple va incloure tres mocions d’urgència. En aquest sentit, el consistori va rebutjar la moció dERC en relació a la sentència que anul·la el mètode de determinació de la base imposable de l’impost de la plusvàlua municipal. En canvi, el plenari sí que va donar llum verda a la moció d’En Comú Podem en relació a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana i per una nova llei del finançament local. Finalment, el plenari va rebutjar la moció presentada per Guanyem i En Comú Podem en Suport del diputat Alberto Rodríguez.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?