Lluís Macià, el tècnic que ha portat el juvenil del Cerdanyola FC a fer història

94640646_3000943273306208_2078405846437462016_o

“El Cerdanyola Futbol Club té un gran potencial”

 

Lluís Macià, que el 28 d’abril va ser renovat oficialment pel Cerdanyola FC, va arribar el club fa dues temporades amb el juvenil A a Preferent. Primera temporada i ascens a Nacional. Segona temporada i puja l’equip a Divisió d’Honor. Dos ascensos en dues temporades per a un professor de Secundària que en set anys ha aconseguit el somni de l’ascens en cinc ocasions.

El seu currículum impressiona. Cinc ascensos en set anys. Quin és el secret?

M’omple de felicitat haver pogut aconseguit aquests ascensos, sobretot perquè han estat temporades molt emocionants i permet viureu-ho amb molta intensitat. Em sento afortunat perquè cada cosa que s’ha hagut decidir a favor o en contra, majoritàriament s’ha resolt a favor. Això és el sacrifici del club, de l’equip, dels jugadors i del cos tècnic. És molt bonic poder tenir aquestes alegries en el món de l’esport perquè són els records que et queden. Potser el secret és que l’equip sàpiga al que juga, que sigui molt intens, que competeixi i que el vestidor estigui unit. Aquestes són les claus dels èxits aconseguits fins ara i que continuem buscant constantment.

L’ascens a Divisió d’Honor amb el juvenil del Cerdanyola FC és la fita més important de la seva carrera?

Sí, és una de les fites més importants. També ho va ser poder pujar l’any anterior a Nacional. I abans poder portar el cadet del Sant Cugat de Primera a Preferent i de Preferent a Divisió d’Honor. També va ser molt emotiu.

Va arribar al Cerdanyola FC després de deixar el primer equip del Sant Cugat FC de mutu acord amb el club. Allà va començar portant un equip aleví i va marxar després de dirigir el primer equip. Què el va motivar a canviar d’aires?

Sí, vaig viure una molt bona etapa al Sant Cugat. El primer any vam guanyar la lliga amb l’aleví el vam pujar a Preferent. El segon any vam pujar de Primera a Preferent amb el cadet i el tercer vam pujar de Preferent a  Divisió d’Honor. Tres ascensos seguits i el quart any vam salvar l’equip a Divisió d’Honor, no és un ascens, però potser té més mèrit per la dificultat que comportava. A partir d’aquí em van donar les regnes del primer equip. Aquella va ser la temporada menys exitosa i de mutu acord amb el club vam decidir la meva sortida. El Cerdanyola FC es va interessar per contractar els meus serveis i estic molt content d’estar on estic i d’estar fent el estem fent. I sobretot gaudint al màxim de la nostra passió.

És molt diferent entrenar un juvenil que un primer equip?

Sí, a part de l’edat, són jugadors que tenen una feina a part i cobren i també els hi pots exigir més. És diferent la relació jugador-entrenador. És una experiència que ja acumulo i m’agradaria entrenar un primer equip en breu.

Pensa en el primer equip del Cerdanyola FC?

Havent competit a Divisió d’Honor juvenil, hauré passat per totes les categories del futbol base. El meu objectiu és poder entrenar un primer equip, aquí o fora. No estaré molts anys més en el futbol base. A Cerdanyola m’encantaria, però ara mateix l’entrenador ho està fent fantàsticament bé i té corda per anys. M’agradaria quan pugui tornar a provar un primer equip ara que ja estic més preparat i conec més jugadors. Crec que és l’evolució normal. Si ens mantenim a Divisió d’Honor m’agradaria continuar al Cerdanyola FC i esperar el meu moment si és que arriba. Però això ara mateix queda lluny.

Quan va marxar del Sant Cugat no descartava tornar. Ho continua pensant?

Jo mai em tanco cap porta. I a més al Sant Cugat és un lloc del qual guardo molt bon record i conservo amistats. Però ara estic molt bé on estic i em centro en el Cerdanyola. Ara mateix és el club on treballo, el que porto dins i el que estic gaudint actualment.

El paper que està fent l’equip en aquesta primera part de la temporada era l’esperat?

Tenim l’objectiu d’aconseguir la salvació, que seria una fita històrica. Competir a la Divisió d’Honor ja és una fita història. Hem signat una primera volta molt bona, aconseguint punts que ens apropen a l’objectiu, tot i que encara queda una segona volta. Potser està una mica per sobre de les expectatives que teníem. A inici de lliga tots haguéssim signat acabar la primera volta entre els cincs primers.

Creu que el Cerdanyola té el nivell per tenir més equips a les màximes categories nacionals?

El Cerdanyola FC té un potencial molt gran, tenim molts equips i si som ambiciosos es poden aconseguir més categories perquè l’entitat està fent molt bona feina i té possibilitats de seguir creixent com ja ho està fent.

Com es defineix com a entrenador?

Per sobre de tot m’agrada poder competir, soc altament competitiu. M’agrada saber al que juguem, tenir les idees clares del que volem fer i aplicar la màxima intensitat als entrenaments i als partits. Sobretot també fomentar la cohesió dins del grup, que realment siguem un equip i que remem tots en la mateixa direcció. I també soc molt motivador.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?