L’institut Gorgs crea els premis Marcela per promoure la creació artística a l’ESO

WhatsApp Image 2023-03-23 at 12.11.12(1)

“Hízome el cielo, según vosotros decís, hermosa, y de tal manera que, sin ser poderosos a otra cosa, a que me améis os mueve mi hermosura; y, por el amor que me mostráis, decís, y aun queréis, que esté yo obligada a amaros.”. Amb aquesta frase, la pastora Marcela es converteix en un referent feminista del mon cervantí. Ara, el Departament de Llengua i Literatura Castellanes de l’Institut Gorgs, amb Carmen Alcolea al capdavant, han creat els primers Premios Marcela, que tenen com a objectiu promoure la creació literària i artística a l’ESO. Els Premis s’entregaran pròximament en una gala de luxe amb totes les persones participants.

Així, l’Institut Gorgs ha buscat la complicitat del Museu d’Art per desenvolupar tot aquest procés. Durant tota una setmana, cada curs ha treballat des del museu al voltant d’una peça. Aquestes peces s’han triat entre el professorat i l’equip del museu per les seves possibilitats narratives i l’adequació a cada nivell. Per 1r d’ESO, l’alumnat ha treballat al voltant del Tríptic de les Dames de Cerdanyola; 2n, amb “Figura d’esquenes” de Lola Anglada; 3r, amb el “Nu del blau” de Josep Viladomat i 4t, amb el “Cap de Quixot” signat per Ismael Smith i molt apropiat per la seva evident relació amb la literatura castellana.

D’aquest treball al museu, buscant la inspiració i aprenent a acostar-se a una obra d’art en directe, han de sorgir un relat i un dibuix que passaran per un tribunal format per diferents persones de l’equip de l’Institut i l’alumnat i que triaran les obres guanyadores.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?