L’IBI quedarà congelat al 2022

60b645bc79a85e908e08f0f169fd8ecf

El ple ha aprovat –amb els vots favorables de PSC i ECP, l’abstenció de Cs, Junts i PP i el no d’ERC i Guanyem- definitivament les ordenances fiscals i preus públics per al 2022. Així, l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) queda congelat i l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) inclou bonificacions relacionades amb la sostenibilitat energètica per a grans empreses que s’instal·lin a Cerdanyola. “A cap família de Cerdanyola se li puja un impost i afavorim que arribin empreses”, valorava l’alcalde Carlos Cordón.

El govern ha estimat l’al·legació de Ciutadans que demana que la informació sobre les ordenances fiscals i els preus públics es publiquin al web municipal en català i castellà. “Amb la bonificació de l’IAE busquem l’atracció de noves empreses que generin riquesa per a tots. I el que fem és traduir el pdf de les ordenances fiscals per facilitar la seva comprensió en una pestanya que ja tenia la web municipal en el passat mandat”, defensava el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez.

“Inicialment les vam votar a favor perquè bonificaven l’IAE a les empreses que vinguessin a Cerdanyola, però trobem que el govern ha trencat el consens que la llengua de l’Ajuntament és el català”, assegurava Joan Sánchez (Junts). “Si venim aquí a fer política, no podem deixar de recordar que el govern va proposar la rebaixa fiscal per a les grans empreses que vinguin a la nostra ciutat. Estem davant d’una política descaradament regressiva, rebaixar impostos a les grans empreses no és neutral”, destacava Ivan González (Guanyem). “Que unes ordenances estiguin en català i en castellà és el millor per a la ciutat i tot que la resta de les nostres al·legacions no s’han estimat, farem una abstenció crítica”, explicava Sonia Rodríguez (Cs). “Han estat molt àgils en fer un contracte menor per valor de 7.000 euros per traduir les ordenances fiscals al castellà”, apuntava Helena Solà (ERC): “Nosaltres votarem en contra perquè han desfet el camí que van iniciar l’any passat. És un model d’ordenances que segueix pressionant les famílies i no les grans empreses. Estem tirant enrere, també en temes lingüístics”.

D’altra banda, el ple va ratificar per unanimitat la dissolució del Consorci per a la promoció i el desenvolupament de l’eix B30 de Sant Cugat-Rubí-Cerdanyola. “Ara es tracta d’explorar de cara al futur vies que siguin profitoses per als tres municipis per al desenvolupament ecònomic”, assegurava el portaveu del govern, David González. “Ens agradaria tenir el cost total que ens han suposat el CIT i l’eix B-30 i també que s’ha fet durant aquests anys amb les aportacions econòmiques que s’han fet”, demanava Helena Solà (ERC). “Tota la transparència en la informació, molta ja consta a l’expedient, però demanarem un històric”, responia González.

La UAB, protagonista a les mocions

El ple aprovava la moció de la Junta de Portaveus de condemna a l’assenyalament que va patir el rector de la UAB al seu domicili. El text condemna qualsevol atac o desqualificació a tota persona per les seves idees polítiques i, concretament, condemnar l’atac violent que va patir el 8 de desembre de 2021, el rector de la UAB, al seu domicili particular del nostre municipi, per part de l’Ajuntament. També dona suport al rector de la UAB, que en l’exercici de la seva responsabilitat té el dret a prendre les decisions que consideri oportunes sempre que aquestes s’ajustin a la legalitat vigent. Finalment, defensa el dret a la confrontació democràtica d’idees, en el marc del debat i la discussió política, lluny de l’insult, la desqualificació o els atacs personals.

Per contra, el ple va rebutjar la moció presentada per CS i PP per condemnar els fets ocorreguts en la UAB el 25 de novembre i per a defensar el respecte, la convivència i la llibertat en les universitats catalanes. El text expressa la solidaritat amb els joves constitucionalistes de S’ha Acabat i amb els integrants dels serveis de seguretat de la UAB que han resultat coaccionats i colpejats i reclama amb caràcter urgent que s’obrin investigacions per part de la UAB i de la Fiscalia per esclarir els fets i procedir a la identificació dels responsables directes i indirectes de les coaccions i agressions. També s’insta la Universitat Autònoma de Barcelona a condemnar explícitament la violència i les coaccions sofertes pels joves de S’ha Acabat i altres assistents a l’acte i a adoptar les mesures oportunes per a garantir un clima de convivència dins del campus, en el qual es pugui exercir, lliurement i sense amenaces, la llibertat d’expressió. “Els joves de S’ha Acabat hem rebut més de 10 atacs a la UAB i tenim només tres anys de vida. En totes les activitats hem estat atacats. No els hi demano que defensin els nostres objectius, només demanem que no legitimin els violents, que condemnim qualsevol actitud totalitària i que es posin de costat de la llibertat”, demanava el  vicepresident de S’ha Acabat, Jordi Salvadó, en l’audiència ciutadana. “S’equivoquen d’amistats i justifiquen coses que no haurien de justificar. Prou d’aquestes mocions per blanquejar l’extrema dreta”, remarcava Laura Benseny (Guanyem). “S’ha acabat no busca la llibertat, busca l’enfrontament civil. Ens volen portar a un joc dialèctic falaç”, afirmava Albert Turon (ERC). “Per què condemnem els atacs al rector i ara no? És hipocresia, no són coherents. Quan no es condemna la violència a la universitat, es dona ales als actes violents. A la UAB existeix un conflicte de convivència i nosaltres el que volem fer és apagar-lo”, destacava Gorka Samaniego (CS). “A mi no m’agrada aquesta situació, però vosaltres aneu provocant i aneu ensenyant les ferides obertes. El dret a protestar el té tothom, fins i tot S’ha Acabat”, etzibava Joan Sánchez (Junts) a Cs.

El ple donava llum verda –amb l’abstenció del PSC- la moció presentada per ERC per impulsar la creació d’una taula de convivència, participació i solidaritat intercultural. El text insta al govern a dotar de contingut operatiu la Taula, designant una persona referent que, des de l’Ajuntament, coordini la seva actuació i què faci possible un diagnòstic de necessitats i la modificació de la cartera de serveis amb les propostes que en resultin. També insta al govern de Cerdanyola a coordinar la funció de la taula amb el Consell de Solidaritat i l’Observatori per a la Immigració per donar coherència i transversalitat a les actuacions acordades.

Finalment, el ple rebutjava –amb l’abstenció de PSC i els vots contraris d’ERC, Guanyem , ECP  i Junts- la moció presentada per Ciutadans i PP per condemnar l’assetjament sofert per la família de Canet de Mar arran de sol·licitar un 25% de l’educació pública en castellà per al seu fill de 5 anys, en compliment de les recents resolucions judicials. El text manifesta i reafirma el compromís de Cerdanyola del Vallès amb l’Estat de Dret i el respecte a les resolucions judicials i al seu compliment i condemna tots els episodis d’assenyalament, odi, assetjament i amenaces que en l’àmbit personal i mediàtic està sofrint la família del nen de Canet, inclòs el menor de cinc anys.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?