L’habitatge d’emergència social centra el plenillo

WhatsApp Image 2023-05-30 at 20.30.40

Novament la PAH va assistir a l’audiència ciutadana per demanar explicacions sobre els pisos de titularitat de l’Ajuntament de Cerdanyola. “Per què hi ha pisos buits a l’edifici de funcionaris mentre hi ha famílies allotjades a hostals? Més enllà de les despeses que suposa, s’està condemnant a famílies a malviure en una habitació i en situacions indignes”, preguntava un dels portaveus de la PAH, José Castro. Des de la PAH esperen que el consistori trobi una fórmula per allotjar aquestes famílies de manera temporal en un habitatge digne. “Hi ha pisos que porten més de dos anys buits per inacció d’aquest govern i hi ha famílies que porten quatre o cinc mesos esperant una resolució de Serveis Socials”, denunciaven.

“Hem iniciat tràmits perquè hi ha hagi un contracte per fer actuacions necessàries als pisos que demanen i puguin posar-se a disposició de l’Ajuntament per casos de vulnerabilitat social el més possible”, responia l’alcalde Carlos Cordón., denunciaven des de la PAH. “En lloc de fer irregularitats per pagar factures, també ho hauríem de fer per pagar vides”, demanava Adrià Guimerà (Guanyem). “Que una mare amb els seus fills menors hagi de venir al plenillo a reclamar un habitatge vol dir que alguna cosa no està funcionant. S’ha d’invertir molt en Serveis Socials i s’ha de donar pràcticament una atenció immediata en casos d’emergència”, lamentava Helena Solà (ERC), que compartia l’opinió de Guimerà: “Davant d’emergències com aquestes, si cal tirar mesures amb informes desfavorables ho farem, perquè primer són les persones”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?