L’exposició ‘Per una alimentació sostenible. Actuem!’ es pot visitar a la plaça Abat Oliba

fotomuntatge_exposicio

La mostra, organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc de Barcelona Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, es podrà visitar a la plaça de l’Abat Oliba fins al 30 d’octubre

Què mengem? Per què mengem com mengem? Per què és important tenir una dieta saludable i amb productes de proximitat? Són preguntes que amb el tràfec de la vida quotidiana sovint oblidem de fer-nos. I si ens les fem, acostumem a fixar-nos només en la nostra salut, però no tenim en compte la salut del planeta o l’economia local, la pagesia i la ramaderia del nostre entorn. I és que el que consumim afecta directament no només el nostre organisme sinó també el planeta i la societat. L’exposició Per una alimentació sostenible. Actuem! vol explicar d’una manera senzilla tota la complexitat que acompanya el sistema alimentari.

La mostra ofereix una part descriptiva, amb dades sobre la manera com ens alimentem, i continua amb una part més interpretativa, amb les raons per les quals és necessari canviar alguns d’aquests hàbits i polítiques. A la part central de l’exposició, en un gran diorama, es presenten una multitud de projectes públics, iniciatives privades i moviments socials que a hores d’ara ja han pres el camí del canvi.

L’exposició itinerant, que vol sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis del consum saludable i l’impacte del sistema alimentari en la salut del planeta, farà parada a la plaça Abat Oliba de Cerdanyola fins al 30 d’octubre. Durant la seva estada a la ciutat, a banda de recollir les opinions i les propostes de les persones que la visitin, també oferirà una sèrie d’activitats gratuïtes, lúdiques i experimentals, adreçades a tots els nivells educatius escolars, per donar opcions per alimentar-se de manera més saludable i amb aliments produïts i distribuïts de manera sostenible.

L’exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte de 9:30 a 18:30 h ininterrompudament i el diumenge de 9:30 a 14 h. Les activitats que s’oferiran seran:

Divendres 28 d’octubre
17h a 18:30h – Taller familiar: un munt de llavors!

Dissabte 29 d’octubre
12h a 13:30h – Taller de reaprofitament alimentari
17h a 18:30h – Taller L’ecocompra

Diumenge 30 d’octubre
12h a 13:30h – Taller Fem un hort al balcó

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?