L’esport i la cultura en femení protagonitzen el 8-M

WhatsApp Image 2024-03-06 at 11.22.45

Exposicions, xerrades, conferències, cinema o concerts commemoraran el Dia Internacional de les Dones a Cerdanyola. Aquest any, el programa d’activitats posa l’èmfasi en la cultura i l’esport en femení amb la promoció d’activitats adreçades a corregir les desigualtats que existeixen i a promoure l’intercanvi d’experiències que facin possible avançar cap a la igualtat efectiva. El programa del 8M, que vol posar de manifest “la força del feminisme com a moviment transformador per a una societat més justa i més igualitària”, ha estat elaborat per l’Ajuntament amb la col•laboració de les diferents entitats municipals i agents socials amb una proposta de 25 activitats i sis exposicions.

Un acte central que s’allargarà durant tres dies

Enguany, l’acte central s’allargarà durant tres dies. El divendres 8 de març, entre les 17:30 i les 19:30 h, Cerdanyola commemorar el Dia Internacional de les Dones amb un acte que inclourà tallers feministes, jocs coeducatius i pintacares. Després de la lectura del manifest (18 h) l’acte comptarà amb el concert d’Indigo Blueswomen Project, una proposta que neix de la voluntat de reivindicar la poca presència de les dones instrumentistes als escenaris i per visibilitat aquelles que fa temps que s’han fet un lloc en una escena musical fortament masculinitzada. Les Fures i els Diables de Cerdanyola protagonitzaran la fi de festa, que continuarà el dissabte al matí amb la mostra d’entitats ‘Teixit Associatiu en Femení’. Diverses entitats de la ciutat mostraran el seu treball en una matinal que se celebrarà entre les 11 i les 13 h. Hi participaran la Colla de Gitanes i Antics Dansaires, les Fures i Diables, els Castellers, l’Agrupació Cultural Sardanista, la Colla Gegantera, la Escuela de Flamenco de la Casa de Andalucía i Turó Solidari.

El diumenge 10 de març serà el moment de l’esport amb la V Caminada Feminista, que sortirà (10 h) i arribarà al Parc Esportiu Municipal Guiera. Hi ha dos recorreguts a escollir (6 o 3,5 km) i ambdós transcorren al voltant del parc de la Riera. Les places per a participar són limitades i cal inscriure’s prèviament. Al finalitzar la caminada hi haurà una classe dirigida de Zumba a càrrec del PEM Guiera.

El Dia Internacional de les Dones també es viu als museus

Els museus municipals també juguen un paper actiu en el programa del 8M d’aquest any amb diferents propostes. Des del Museu d’Història de Cerdanyola s’ha organitzat ‘Som Història. Acció en lila’, que recull diferents activitats participatives per reconèixer el recorregut de les dones al llarg de la història, jornades de portes obertes, xerrades sobre el paper de les dones en diferents moments històrics i visites guiades. A més, el Museu de Ca n’Oliver acull l’exposició ‘(In)visibles i (O)cultres’. El Museu d’Art de Cerdanyola oferirà un cafè tertúlia amb il•lustradores de la ciutat de diferents generacions i acull les mostres ‘Elsa Plaza. Circo Internacional’ i ‘Cossos que parlen’.

D’altra banda, el divendres 8 de març (11.30 h) es farà l’acte de presentació de l’associació de dones empresàries, professionals i emprenedores Corporate Woman Club (CWC) ‘Talent en Femení’.

Qui ha fet possible el programa d’activitats?

La confecció del programa d’activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones ha estat possible gràcies a la col•laboració de Xiscnèfils, Col•lectiu de Dones de Bellaterra, Turó Solidari, Associació Cultural Vespres Literaris, Coral Collserola, Coral Turó de Sant Pau, Creu Roja, CEM Cerdanyola, Bambalina, Col•lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola, Associació Artistes Plàstics, Colla de Gitanes i Antics Dansaires de Cerdanyola, Joves Diables de Cerdanyola, Castellers de Cerdanyola, Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola, Colla Gegantera de Cerdanyola i Escuela de Flamenco de la Casa de Andalucía. També han participat en la confecció del programa els serveis municipals de Cultura, Promoció Econòmica, Promoció de la Salut, Joventut així com els museus municipals, l’Espai Infantil i l’EMD Bellaterra.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?