L’Espai Feixa Baixa, l’aula didàctica de Ca n’Oliver, ja és una realitat

Inauguració de la nova aula didàctica al Museu i Poblat de Ca n’Oliver F. Ajuntament (NP)

El XXI Cap de Setmana Ibèric, que se celebra aquest cap de setmana, ha dut un munt d’activitats al Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver. Hi ha moments per escoltar, participar i gaudir del treball d’estudi i divulgació que es fa al complex local dedicat a la cultura ibèrica. Una tasca que a partir d’aquests dies compta amb un nou equipament: l’Espai Feixa Baixa que esdevindrà aula didàctica del Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver.

El nou espai complementa les instal·lacions existents, alhora que facilita la important feina de divulgació que es fa des del Museu i el Poblat.

L’alcalde, Carlos Cordón, acompanyat pel regidor de Cultura, Oscar Pons, i el director del Museu d’Història de Cerdanyola -Ca n’Oliver, Joan Francès, van participar en l’acte inaugural del dissabte.

Joan Francès ha explicat que l’acte representa una certa normalitat en què és possible tornar a fer activitats. El Museu i el Poblat de Ca n’Oliver excel·leixen per la participació de la ciutadania en les activitats que organitzen. “Normal”, ha dit Francès, perquè és de “nosaltres, és del poble. Qui hi participa troba alguna resposta a les preguntes que es planteja, sobre els ibers i el passat. No se’n va amb més preguntes”.

Inauguració de la nova aula didáctica al Museu Ca n’Olivé

Permetrà que les activitats per infants i famílies es puguin dur a terme amb bones condicions i comoditat

L’Espai de la Feixa Baixa permetrà que les activitats per infants i famílies es puguin dur a terme amb bones condicions i comoditat. L’equipament ha tingut una gestació llarga, iniciada el 2005, que ha culminat amb èxit. Per Joan Francès, s’ha recollit el sembrat de fa molts anys. “Cal seguir sembrant perquè nous projectes siguin una realitat ben aviat”.

El nom de l’equipament salvaguarda una certa organització del terreny que ja gairebé ha desaparegut. Ara es conservarà a la toponímia. I serà el nom d’un espai on es volen recuperar les visites de les escoles de la ciutat i arreu – desenes de milers d’infants en 10 anys d’història -, els Casals d’Estiu, activitats familiars i més propostes pensant en els infants, que són “els nostres còmplices” i que ajuden a “donar futur al passat”.

L’alcalde Carlos Cordón ha saludat a les persones que s’han aplegat per la inauguració de l’espai, explicant que ja fa un temps que s’usa perquè al Museu i el Poblat s’hi fan moltes activitats divulgatives. Ha destacat que la presentació de la Feixa Baixa ha coincidit amb el Cap de Setmana Ibèric, una proposta oberta a la ciutadania per donar a conèixer el Museu i el Poblat Ibèric de Ca n’Oliver. Posteriorment la Betinin i el Bilos, dos habitants del poblat vinguts del passat, van conduir una visita guiada al poblat que va fer les delícies d’infants i adults.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?