L’espai de raqueta del CEM Riu Sec obrirà portes el 16 de juliol

pistestennis

Les pistes de tennis i pàdel del Complex Esportiu Municipal (CEM) Riu Sec finalment obriran portes el 16 de juliol amb una jornada inaugural a partir de les 11 hores. Hi haurà activitats de pàdel i tennis, acte institucional (12h), activitats infantils, rocòdrom, grans esportistes del World Padel Tour i pica pica al bar. Dilluns 18 de juliol començarà l’activitat esportiva a les pistes mitjançant entrades puntuals o abonaments.

L’alcalde Carlos Cordón recordava que quan van arribar al govern es van trobar amb unes pistes que no havien arribat a entrar en funcionament i s’havien abandonat. “Des del juny del 2019 ens vam posar a treballar perquè el dia d’avui arribés quan abans millor. I ha arribat més tard del que ens hagués agradat, però per fi es posaran en funcionament i donaran un servei esportiu de molta qualitat a la ciutat”, remarcava. El batlle apuntava que a més de l’ampliació de pistes, al 2023 es començarà la construcció del nou pavelló a l’actual solar al costat de la instal·lació. Per al regidor d’Esports, Oscar Pons, la instal·lació és el símbol del canvi de criteri en la gestió esportiva de la ciutat. “Teníem aquí una instal·lació destrossada que feia vergonya i en la qual s’hi havien invertit un milió d’euros. Tots els meus esforços s’han destinat a regularitzat aquesta i altres instal·lacions esportives de la ciutat”, apuntava. “Ha costat molt bé, però tindrem un gestor molt reconegut com és l’UFEC”, afegia. Per la seva banda, el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, recordava que està al capdavant d’una entitat sense ànim de lucre que reverteix tots els seus recursos en la promoció de l’esport. “Avui és un dia d’agraïment i felicitat per a Cerdanyola, per a l’esport de raqueta i per a l’esport català”, celebrava Esteva, que felicitava al govern municipal: Heu sigut capaços de posar en marxa aquesta instal·lació, la nostra voluntat és popularitzar el tennis i el pàdel, venim amb la intenció que sigui accessible per a tothom. Estarem al vostre costat per fer més gran Cerdanyola i l’esport”. Finalment, el director d’expansió de la UFEC, Jordi Merino, avançava que els preus de les pistes “són públics i seran assequibles”.

Sis pistes de tennis i quatre pistes de pàdel

L’espai de raqueta disposa en l’actualitat de sis pistes de tennis i quatre pistes de pàdel i l’empresa adjudicatària incrementarà l’espai esportiu actual construint sis noves pistes de pàdel durant el primer any de la seva gestió. Les activitats que es duran a terme a la instal·lació seran adreçades a escoles i centres docents, s’ofertaran serveis esportius i de salut per a la ciutadania en general, absorbiran l’oferta d’esports de raqueta de la ciutat i també es podran dur a terme activitats extraordinàries. A més, a partir de la propera temporada la instal·lació acollirà la seu del Club Tennis Cerdanyola. “L’establiment de servei de la concessió ja reserva un número d’hores per a la promoció del tennis. Ara estem pendents de les converses entre l’entitat i l’empresa”, explicava Pons.

Antecedents

El ple municipal de maig aprovava -amb els vots a favor del PSC, Cs, ECP, JxC i PP i l’abstenció d’ERC i Guanyem- l’acceptació de la proposta de contractació per a l’adjudicació de la gestió i explotació de la instal·lació a favor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i Ubaefitness. La concessió del servei serà de 10 anys.

El futur CEM Riu Sec

L’actual solar al costat de les pistes de tennis i pàdel del Riu Sec s’haurà convertit en un pavelló, una piscina coberta i un gimnàs al 2025. El projecte s’acabarà al setembre per poder licitar i començar les obres a la primavera del 2023. La primera fase d’obres inclou el pavelló i la segona, la piscina. Al 2024 està previst que s’acabi el pavelló i comenci la segona fase amb  la construcció de la piscina. L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha redactat l’avantprojecte del futur complex esportiu entre el barri de La Farigola i Can Xarau. “Calculem que a la primavera del 2025 les dues fases estaran enllestides”, s’anunciava des de l’AMB.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?