L’escultor Salvador Mañosa tindrà més homenatges

mañosa2

Després de la seva mort al novembre de l’any passat, l’escultor cerdanyolenc Salvador Mañosa ha rebut el primer reconeixement a la ciutat. El Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) va organitzar un primer acte en homenatge de Salvador Mañosa, l’escultor autor de monuments públics tan emblemàtics com “la C” o l’escultura a la República de la Plaça Sant Ramon. Aquest primer acte va consistir en la projecció d’un vídeo biogràfic on el mateix escultor narrava la seva vida, el.laborat amb la col.laboració del Grup d’Estudis i Recerques de Cerdanyola (GREC).

Després de la projecció es va fer una taula rodona, moderada per Txema Romero, director del MAC, a la qual van participar els artistes Jesus Bolinaga, Marutxi Beaumont i Txus Montoya, així com Joan Mañosa -germà de l’escultor- i Andreu Salillas, cronista de Cerdanyola i gran amic de Mañosa. Aquest vídeo es va crear amb alguns dels milers de documents que formen part de l’Arxiu Professional de Mañosa, que han estat cedits al MAC. Durant els propers mesos, l’equip del Museu d’Art té previst catalogar tot aquest material abans de fer, a finals d’any, un nou i més elaborat homenatge, durant el qual es vol també estrenar un documental que l’escultor va començar a treballar fa temps amb Lluís Berenguer, i on es pot veure tot el procés de creació d’una de les seves obres.

Més actes

Romero, que posava en valor la petjada que Mañosa ha deixat a Cerdanyola, anunciava que es programaran més actes per redescobrir la figura de l’escultor. Beaumont va fer referència al Mañosa més provocador que volia fer projecte escultòric per a una de les rotondes d’entrada a Cerdanyola amb policies locals despullats. “Era un ser especial”, destacava la pintora. “Vam discutir molt sobre tècniques d’expressió, era molt atrevit, no tenia por a cap repte”, assegurava Bolinaga, que també destacava la generositat de Mañosa. Una opinió que també compartia Montoya: “T’ho ensenyava tot, era molt generós”. Finalment, Salillas insistia en la vessant treballadora de l’artista. “Sempre que anaves al taller te’l trobaves fent una cosa o una altra, liat amb papers o amb el fang”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?