L’escola Les Fontetes celebra amb orgull i vitalitat els seus 50 anys

WhatsApp Image 2023-04-23 at 09.20.33

La celebració del 50è aniversari de l’escola Les Fontetes ha demostrat que, malgrat estar en perill de continuïtat en diverses ocasions, compta amb una comunitat educativa ben viva. Professorat, alumnat, famílies i direccions tenien l’oportunitat de retrobar-se per bufar les espelmes dels 50 anys d’una escola plena de records. Amb molt passat, present i també esperança de futur. “Seguim entre tots lluitant perquè l’escola Les Fontetes segueixi en funcionament. Ha costat, però aquí està encara i aquí està l’Ajuntament per ajudar a aconseguir-ho”, assegurava l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón.

Els records

“És un orgull per als professionals del centre haver organitzat aquest acte. Aquest ha estat un curs complicat per a nosaltres perquè hem hagut de compaginar la nostra tasca diària amb l’organització del dia d’avui”, destacava la directora actual del centre, Esperança Sanz. L’escola va obrir les portes el curs 1972-73 i des dels seu inicis ha estat un centre acollidor i inclusiu. “L’escola Les Fontetes no és només l’escola pública del barri de les Fontetes, és una comunitat educativa i de convivència arrelada en el seu territori i connectada al món”, apuntava el director de l’escola des del 2003 fins al 2011, Josep Garcia. “L’escola s’ha fet gran i és un orgull haver estat en ella durant quasi 25 anys. Quan vam començar ens vam trobar amb uns nois i noies amb moltes ganes d’aprendre i amb unes famílies molt implicades i de seguida vam iniciar molts projectes. Han estat uns anys increïbles que ens han deixat uns records increïbles i una forma de ser. L’escola Fontetes sempre serà un espai de convivència i de valors sempre que les institucions es portin bé amb ella”, afirmava emocionat el director del centre educatiu des del 1985 fins al 2003, José Pedro Fernández. “L’escola ara mateix no només rep alumnat i professorat, també acull els Serveis Educatius i d’aquesta manera engrandim les possibilitats de donar la resposta educativa als infants”, apuntava la inspectora de Cerdanyola del Departament d’Educació, Lourdes Pérez. Finalment, el regidor d’Educació, David González, destacava que l’escola Les Fontetes és un “centre històric” i l’única escola de la ciutat que disposa d’un casal municipal, entre d’altres. Ara, amb una efemèride que convida a repassar el camí de 50 anys que ha realitzat el centre, la protagonista és molt clara. “La història de les Fontetes és una història per la justícia social i per la igualtat d’oportunitats que han fet possible persones treballadores de la ciutat”, remarcava González.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?