Les xarxes socials mantenen actiu el Programa de Gent Gran

457eb5238cd7f28655abc78f62a70278

Des de l’inici del l’estat d’alarma, l’Ajuntament ha posat en marxa múltiples projectes i iniciatives per fer un seguiment i donar suport en les tasques més quotidianes a les persones grans, segons es destaca en un comunicat del consistori. Així, el programa de gent gran ha repensat les accions que habitualment es porten a terme i ha buscat la possibilitat de continuar treballant en la línia de la promoció de l’envelliment actiu. “En aquesta crisi les xarxes socials i les noves tecnologies han esdevingut una oportunitat de comunicació i apropament”, s’explica. Així, l’Ajuntament ha posat en marxa una xarxa de contacte via WhatsApp de persones grans a través de la qual s’han iniciat diferents iniciatives i propostes que passen per donar continuïtat a activitats com l’entrenament de la memòria, risoteràpia, moviments musicals o gymba. També s’han fet propostes culturals i itineraris virtuals, s’han creat grups de suport virtuals i es fa arribar de la forma més personalitzada possible les recomanacions de salut pública i la informació que les fonts oficials ofereixen. Especialment, s’ha creat una “via de comunicació per escoltar-los, tranquil·litzar-los i fer un acompanyament i seguiment emocional”. Aquesta iniciativa, a més d’una oportunitat per socialitzar i mantenir certes rutines i hàbits, també és una “oportunitat per detectar necessitats i recursos”, segons el consistori. “Aquesta xarxa té un valor molt important perquè permet al col·lectiu de gent gran continuar potenciant un envelliment actiu en el context de confinament, afavorir la seva autonomia i sentiments com la confiança, seguretat, sentiment de pertinença”, assegura la regidora de Gent Gran, Carme Arché.

COM APUNTAR-SE?

La xarxa de contacte està oberta i hi poden participar les persones de 60 anys i més de Cerdanyola. Les persones interessades es poden posar en contacte amb el programa de gent gran al telèfon 603 620 214.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?