Les treballadores de la residència Joan XXIII visibilitzen la seva precarietat

WhatsApp Image 2023-06-19 at 09.14.37(1)

Just quan es complia un mes de l’inici de la seva vaga indefinida, les treballadores de la residència pública Joan XXIII es concentraven a la plaça Abat Oliba per visibilitzar la seva precarietat.

La residència Joan XXIII per a persones amb discapacitat intel·lectual, ubicada a Cerdanyola, està gestionada per l’Onada Serveis. “Quan l’empresa va guanyar el concurs públic ho va fer amb una retallada dels mòduls del 9’5% i això ho portem arrossegant des de fa 7 anys i a més patim un endarreriment salarial brutal. El que demanem ara una pujada salarial per recuperar el poder adquisitiu que hem perdut en els darrers anys”, assegura el portaveu dels treballadors i membre de la CGT, Agustín Yáñez. Així, els treballadors demanen una pujada salarial del 20 per cent amb la inclusió de plusos de transport i perillositat per tal de recuperar el poder adquisitiu perdut en els darrers 15 anys. També reclamen eliminar la doble escala salarial, que es respectin les ràtios del plec de condicions a tots els torns, millorar les polítiques de conciliació, i un nou concurs públic pel centre en el qual l’empresa gestora no pugui tornar a retallar els mòduls i es pactin aquestes millores socials.

“No només tenim uns salaris que no ens permeten viure amb dignitat sinó que a més a més patim uns serveis mínims del 100% en el personal d’atenció directa i en serveis generals”, denuncia Yáñez. Quan van convocar la vaga, els treballadors van demanar la mediació del Departament de Treball per arribar a una solució al conflicte i l’empresa es va negar. “Diu que paga per conveni i que és un tema del Departament i el que demanem és que el conseller Campuzano i el departament de Drets Socials i l’ Onada negociïn amb el nostre comitè de vaga una sortida a aquest conflicte. Esperem que això sigui un toc d’atenció”, reclama Yáñez, que recordava que la residència Ampans de Manresa també porta en vaga indefinida des de fa 90 dies. “Després de l’estiu podem parlar d’un conflicte molt més gran”. I és que a més de la lluita per la millora de les condicions econòmiques i laborals de la residència Joan XXIII, les treballadores del centre de Cerdanyola tenen la mirada posada a tot el sector, bona part del qual els donava suport dissabte a la plaça Abat Oliba. “Ja són massa anys oblidades”, denuncien.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?