Les residències de Cerdanyola comencen a rebre la tercera dosi de la vacuna contra la COVID-19

terceradosi

Després que les autoritats sanitàries aprovessin l’administració d’una tercera dosi entre el col·lectiu de persones grans que viuen en residències, la vacunació torna a ser protagonista a les residències de Cerdanyola. Entre d’altres, ahir a CleceVitam Ceritania es començava a inocular una dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19 a les persones usuàries de la residència. Així, al centre cerdanyolenc rebien la tercera dosi el 60% dels residents, el total dels que compleixen amb el requisit d’haver passat sis mesos des de la segona aplicació.

“Aplicar aquesta tercera dosi és una mesura tan segura com respectuosa amb la nostra gent gran i estem segurs de què la seva administració ens ajudarà a gestionar positivament els efectes encara persistents de la pandèmia”, explica la directora de CleceVitam Ceritania, Beatriz Pacheco. Entre els residents, expectació i predisposició a rebre la tercera dosi. Molts d’ells asseguren que no van patir cap efecte secundari en l’administració de les dues primeres dosis (9 i 31 de gener). “Ens hem de posar la tercera per evitar encara més la covid i que això ens ajudi a veure amb més tranquil·litat les nostres famílies”, assegurava Maria Vidal, una de les residents que ahir va rebre la tercera dosi. Una actitud que Pacheco lloava: “Volem agrair als residents la seva disposició per rebre aquesta nova dosi, també als professionals, cuidadors i cuidadores per l’esforç i la dedicació emprades per garantir una vacunació eficient i organitzada”.  A CleceVitam Ceritania s’ampliarà la vacunació amb tercera dosi al 40% dels residents restants, que encara no han arribat al mig any des de la darrera dosi, a mesura que es compleixin aquests temps.

Dades a Catalunya

El 96,9% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,2% tenen la pauta completa. Pel que fa als treballadors i treballadores, el 91,7% ha rebut la primera dosi i el 91%, la pauta completa.

Els majors de 65 anys seran els propers a rebre la tercera dosi de la vacuna

En l’última roda de prensa de Salut, Julià Blanco, investigador del’IrsiCaixa a Can Ruti, afirmava que “hi ha un consens bastant generalitzat en la comunitat científica que la població general no necessita en aquests moments una tercera dosi”. En aquest sentit, destacava que “la protecció de la vacuna contra la malaltia greu o la mort continua sent excel·lent: arriba al 90%, fins i tot, amb la variant Delta”.

En canvi,  en el cas de les  persones immunodeprimides la tercera dosi està plenament justificada perquè, segons l’evidència científica, la resposta immunitària a dues dosis és baixa. També ha afegit que els propers candidats per a la tercera dosi serien els majors de 65 anys” ja que els seus nivells d’anticossos són més baixos, especialment, en aquelles persones que no han passat la COVID. També ho serien el personal sanitari per la seva major exposició al virus. A més, ha afegit que cal “fer un seguiment de l’evolució del virus per veure si les noves variants poden tenir un impacte sobre l’eficiència vacunal”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?