Les pistes de tennis i pàdel del Riu Sec podrien començar a funcionar a la tardor

cemriusecweb
Les pistes de tennis i pàdel del Riu Sec a l’inici de les obres F.Ajuntament (NP)

El ple municipal ha aprovat -amb l’abstenció d’ERC i Junts i el vot en contra de Guanyem- l’expedient de contractació de la gestió i explotació del CEM Riu Sec (espai de raqueta) i la convocatòria de licitació. El tema tornava a sessió plenària  després que al setembre de l’any passat s’aprovés definitivament la modificació de la memòria justificativa del projecte d’establiment i del reglament del servei públic del CEM Riu Sec. Les obres de reparació de les pistes  -que han tingut un cost de 226.000 euros- ja han finalitzat i des del Servei d’Esports preveuen que la instal·lació podria començar a funcionar als mesos de setembre o octubre, tot coincidint amb l’inici de la temporada esportiva.

La zona de la raqueta funcionarà amb una gestió indirecta durant 12 anys, reduïbles a 10. El futur concessionari haurà de pagar un cànon a l’Ajuntament en funció dels beneficis que obtingui. Alhora disposarà d’un any de temps per construir sis pistes més de padel. D’altra banda, l’Ajuntament disposarà de la reserva de 140 hores setmanals a les sis pistes de tennis. Aquestes hores les podrà cedir al Club de Tennis perquè aquest realitzi activitats de promoció del tennis o bé les podrà emprar per a activitats de promoció pròpies del Servei d’Esports.

“Aquesta aprovació posa punt i final a un episodi trist de la nostra ciutat i compta amb informes favorables de secretaria i intervenció. Hem de recuperar les pistes per a la ciutat el més aviat possible, Cerdanyola ho mereix”, defensava el regidor d’Esports, Oscar Pons.

“Volem que es posi en marxa, perquè la deixadesa d’aquestes pistes són una de les taques negres de l’esport de Cerdanyola”, assegurava Manuel Buenaño (PP). “És inviable tenir els terrenys abandonats i al Club de Tennis Cerdanyola amb incertesa, tot i que no ens acaba de convèncer la fórmula que s’ha triat de concessió administrativa amb un proveïdor que va a risc i ventura”, remarcava Joan Sánchez (Junts). “Nosaltres sempre som partidaris de la gestió directa, però tenint en compte el punt de partida creiem que hi hem de donar suport per recuperar un espai que ha estat tants anys abandonat”, apuntava Isaac Martínez (En Comú Podem). “Nosaltres al 2019 vam portar una proposta que no comportava una despesa per a la ciutadania. La ciutadania de Cerdanyola ha de ser conscient que ha pagat la construcció de les pistes i que ara pagaran 53.000 euros l’any per aquestes pistes”, destacava Laura Benseny (Guanyem). “És un problema que arrosseguem de fa anys. Creiem que és una solució bastant adequada i que les pistes no poden esperar més”, assegurava Pau Ortolá (Ciutadans). Des d’ERC van demanar la retirada del punt perquè el aquest plec no incorpora clàusules socials, de gènere i d’inclusió de les persones amb diversitat funcional. En Comú Podem també demanava poder contemplar d’alguna manera aquestes clàusules. “L’esport és transversal i potenciarem l’esport femení l’adaptat, no pot ser d’una altra manera”, responia Pons. “Aquestes pistes fa sis anys que haurien d’haver entrat en funcionament, però l’error no és aquest. La gran pregunta és perquè es van fer aquestes pistes de tennis i pàdel, quan el que calien eren unes altres instal·lacions”, defensava Helena Solà (ERC).

Pròximes fases

El CEM Riu Sec contempla en futures fases la construcció d’un pavelló i d’una piscina. Actualment, l’Àrea Metropolitana de Barcelona està treballant en l’avantprojecte.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?