
El ple d’abril va aprovar –amb l’abstenció d’ERC i Guanyem- l’adjudicació del contracte de gestió i explotació de les pistes de tenis i pàdel del CEM Riu Sec a a favor de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Unió de Federacions Esportives de Catalunya i Ubaefitness, ja que ha presentat l’única oferta. “Intentarem recuperar els diners que s’han perdut en aquests anys amb una empresa seriosa i solvent i espero que tots puguem gaudir d’aquell espai”, defensava el regidor de Contractació, Javi Sánchez.
“Desitgem un bon inici i un bon seguiment”, assegurava Cecilia Collado (En Comú Podem). “Sempre hem dit que d’aquesta manera la ciutadania perdrà diners, aquest no és el nostre model. Però obrin les pistes el més aviat possible. Fa 11 mesos que porten gestionant aquest expedient. Tres anys després no han posat la maquinària a punt”, criticava Laura Benseny (Guanyem), que preguntava al govern què passarà amb el Club Tennis Cerdanyola. “Ens sentim reflectits en el model i creiem que és positiu que s’hagi millorat el plec. Esperem que es faci un seguiment sobre el compliment del contracte i que sigui la solució definitiva per aquest espai”, afirmava Pau Ortolà (Ciutadans). “Des del primer dia aquest projecte és un despropòsit, però sempre serà millor que estigui en funcionament que deteriorant-se. Ens ha de fer reflexionar que només s’hagi presentat una empresa i des d’ERC farem un seguiment del projecte”, anunciava Albert Turon (ERC). “És un negoci atractiu, perquè només s’ha presentat una empresa?”, preguntava Anabel Plans (PP). “El que hem intentat és que la concessió no quedi deserta”, responia Sánchez. “L’empresa que ho gestionarà serà la que gestiona les 40 pistes de la Vall d’Hebron. El Club de Tennis es traslladarà al CEM Riu Sec per regularitzar la seva situació i a les pistes del carrer Foment es farà un parc urbà”, anunciava el regidor d’Esports, Oscar Pons.
Bosc Tancat
El ple va aprovar –amb l’abstenció de Guanyem i En Comú Podem- desestimar la sol·licitud presentada per Sport Natura Rural, l’empresa que gestionava antigament l’instal·lació, per a la devolució de la garantia dipositada amb motiu de la contractació de la gestió i explotació del ZEM Bosc Tancat -per import de 100.000 euros- i requerir a l’empresa Gimnàs Atlante Vallès per presentar la documentació que acrediti la seva subrogació en la garantia definitiva constituïda per Sport Natura Rural. “Ens abstindrem i estarem molt atentes al seguiment de l’expedient”, destacava Cecilia Collado (En Comú Podem). “Creiem que en aquest tema esteu navegant en fang. No ens han donat res que ens asseguri que s’obrirà a l’estiu. Cal seure per veure quin model volen per aquest espai. Les garanties són un pas més, però falla la base. Ens van prometre que s’obriria l’estiu passat i no va ser així”, explicava Laura Benseny (Guanyem). “És un problema judicialitzar els temes, però de vegades és l’única via davant certes actuacions d’aquest Ajuntament. Siguem molt curosos perquè les possibilitats d’un fracàs són moltes. Tot i que obrin les piscines, tindrem una demanda milionària interposada per l’administrador concursal”, apuntava Iñigo Enterría (ERC). “Espero que tot funcioni, crec que el cotxe l’hem tret del fang i intentem ser el màxim de curosos perquè el que volem és que el Bosc Tancat obri i la ciutadania en gaudeixi”, assegurava Sánchez.
Plans de Protecció Civil
El ple també va aprovar inicialment per unanimitat el document únic de protecció civil municipal, conegut com a DUPROCIM, que inclou els plans de Protecció Civil de Riscos territorials, incendis forestals, inundacions, accident en el transport de mercaderies perilloses, accident radiològic, accident aeronàutic, nevades, ventades i sismes. “El DUPROCIM unifica i agilitza els plans d’emergència en cas de ser activats”, explicava la regidora de Seguretat Ciutadana, Glòria Urbano, que recordava que segons la llei de protecció civil de Catalunya, els municipis amb més de 20.000 habitants han d’elaborar i aprovar aquests plans. “Cada quatre anys s’haurà de actualitzar i homologar”, afegia Urbano.
El futur dels terrenys de l’Aiscondel
El ple aprovava provisionalment –amb l’abstenció d’ERC i Guanyem- el ‘Pla de millora urbana d’ordenació volumètrica de l’Àrea D del PERI de La Clota’. El pla fa referència als terrenys on estava la fàbrica Aiscondel i que ara són propietat de l’empresa SELP SPAIN SPARE, que ha impulsat l’aplicació d’aquest pla per millorar el funcionament de l’activitat dels terrenys que acolliran noves naus. “L’empresa vol fer allà un parc logístic, els usos ho permeten i és la propietària del terreny, però està en el pitjor lloc possible per fer això. Com no hem dibuixat la ciutat, ens la dibuixa el sector privat i de vegades ens hem de menjar regals enverinats. Allò comportarà 4.600 vehicles diaris. Els veïns no estaran gaire contents amb aquesta activitat i per això els hi vam demanar que els ingresos que rebin s’incorporin al veïnat de la Clota i La Farigola”, exposava Iñigo Enterría (ERC). “És una oportunitat que en aquesta parcel•la hi vingui una empresa i desenvolupi la seva activitat. Ens sembla bé que hi hagi activitat en aquesta zona i així aconseguim que la zona no es degradi i que es generin llocs de treball. Volem millorar aquesta zona i tot l’entorn”, defensa la regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó.
D’altra banda, finalment es va retirar el punt sobre la modificació parcial de la Relació de Llocs de Treball (RLT) de l’Ajuntament de Cerdanyola després de les demandes de l’oposició perquè quedés sobre la taula.
Mocions i renúncia de Vera Sánchez
El ‘Catalangate’ va ser el protagonista en l’apartat de mocions. La moció d’En Comú Podem sobre l’ús del programa espia de vigilància pegasus i altres programes equivalents va ser aprovada amb l’abstenció del PSC. El text condemna “l’espionatge polític que suposa una flagrant vulneració de drets humans fonamentals reconeguts, tant en l’àmbit intern com internacional, com són el dret a la intimitat o el secret de les comunicacions”. Per contra, la moció d’ERC per aclarir els fets de l’espionatge contra el moviment independentista català va ser rebutjada amb els vots en contra de PSC, Cs i PP. El text exigeix al govern Espanyol que “impulsi una investigació exhaustiva, transparència, aclariment dels fets i l’assumpció de responsabilitats”.
Finalment, el ple va reconèixer la renúncia formulada per la regidora Vera Sánchez (Guanyem) al càrrec de regidora de l’Ajuntament de Cerdanyola.
Taula d’habitatge
D’altra banda, a més dels treballadors del servei de neteja, l’habitatge va ser l’altre protagonista de l’audiència ciutadana. Des de la PAH es va demanar información sobre el parc d’habitatge de Cerdanyola i que a que donin resposta a prop del centenar de preguntes presentades pel col·lectiu. “Creiem que hem de fer una jornada de treball perquè tots coneixem com estem a Cerdanyola en quant a habitatge”, apuntava Laura Benseny (Guanyem). “Hem d’estar contentes perquè s’ha posat en marxa la taula d’habitatge”, celebrava Cecilia Collado (En Comú Podem).