Les piscines del Bosc Tancat es preveuen obrir aquest estiu

bosctancat

Cerdanyola podrà comptar aquest estiu amb les piscines del Bosc Tancat, segons ha anunciat el govern municipal. La formalització de la cessió del contracte de gestió del servei públic de la Zona Esportiva Municipal del Bosc Tancat a la companyia Gimnàs Atlante Vallès SL va ser una de les protagonistes del ple de març. “L’acord ens permet obrir les piscines del Bosc Tancat aquest estiu”, assegurava el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez. “Suggerim que d’aquest tema es faci un seguiment periòdic”, demanava Cecilia Collado (En Comú Podem). “No creiem que s’estigui fent un pas endavant i no s’ha volgut consensuar amb l’oposició. Si després no funciona no vinguin i ens diguin que ha estat culpa nostra”, criticava Laura Benseny (Guanyem). “Des de la resolució del juliol de l’any passat fins ara no hem sabut res d’aquest tema. Si haguéssim sabut tot el que sabem ara no haguésim votat a favor de la cessió al juliol de del 2021. Ens assabentem de les coses tard i malament”, destacava Iñigo Enterría (ERC). “Els propis serveis municipals han manifestat que necessiten assessorament sobretot en dret mercantil i creiem que s’ha de facilitar”, apuntava Sonia Rodríguez (CS).

Antecedents

Al juny de l’any passat, el ple municipal donava llum verda a la cessió del contracte de la gestió del servei públic del Bosc Tancat, fet que havia de permetre poder obrir la instal·lació (piscines, natupark, zona pícnic, barbacoes, recepció, bar-restaurant) durant el mes de juliol. L’empresa que fins l’any passat gestionava la instal·lació estava en procés de tancament i es trobava en mans d’un administrador concursal. Aquest va obrir un termini perquè les empreses interessades realitzessin una oferta per adquirir el nucli de negoci de l’empresa concursada. En aquesta situació, es va presentar una oferta, que després de valorar-la tècnic i econòmicament, es va donar per bona. El següent pas necessari per dur a terme el canvi de concessionari era l’aprovació de l’operació pel jutjat mercantil número 3 de Barcelona. Aquest va resoldre a favor de la cessió del contracte del servei però la falta de la notificació per part del jutjat, tancat fins a finals d’agost, va impedir que es pogués culminar el procés i la instal·lació va romandre tancada tot l’estiu.

ERC assegura que el Bosc Tancat no surt del parany judicial mentre el govern del PSC actua de forma opaca

“Mai en cap de les múltiples comissions informatives que des del juliol del 21 han tingut lloc, ni l’alcalde, ni el regidor de contractació, ni el regidor d’esports han informat a l’oposició dels tràmits que succeïen amb la cessió de la concessió”, denuncia ERC en un comunicat. Davant tots aquests fets descoberts el dilluns passat, el Grup Municipal d’ERC va demanar la convocatòria urgent d’una comissió informativa extraordinària per tractar l’assumpte abans de ser portat al ple. “Si el govern ens hagués informat que hi havia la possibilitat que, tot i la cessió a una nova empresa, continuava endavant la demanda d’anul·lació de la concessió i la petició d’indemnització, en cap cas haguéssim votat a favor d’aquella cessió en el ple de juny del 2021”, asseguren. “És difícil confiar en la paraula donada pel govern que les piscines s’obriran aquest estiu quan el juny de 2021 van dir que obririen en poques setmanes, i en ja fa 41 i encara no s’ha fet res que ens permeti preveure una obertura propera”, qüestionen els republicans, que consideren “imprescindible” que es presti el servei de piscines i zona esportiva del Bosc Tancat, però encara més “saber els costos econòmics que pot suposar a l’erari públic aquesta obertura per no haver estat prou diligents el govern en gestionar aquest afer”. Finalment, reclamen “major seriositat, rigor, transparència i participació de l’oposició en la governança d’un ajuntament que el Partit Socialista es mostra incapaç de gestionar amb la qualitat exigible”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?