Les obres de recuperació de la Torre Vermella s’iniciaran a mitjans d’any i tindran un cost d’1’3 milions

IMG_20200630_085656-640x853

Després de la presentació virtual del projecte de recuperació de la Torre Vermella, ja es coneixen més detalls de la proposta. Les obres, amb un pressupost total de 1’3 milions d’euros -550.000OAC provenen de les inversions del pressupost municipal 2021-, començaran a l’estiu i la previsió és que s’allarguin durant un any.

A quins usos es destinarà?

 “És un edifici catalogat com a patrimoni municipal i s’ha intentat posar en valor tot el que té valor patrimonial de l’edicifici i que aquest tingui un ús obert a la ciutadania”, remarcava la regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó. A la planta baixa hi haurà l’espai d’atenció al públic de l’OAC, una sala d’espera prèvia, els despatxos de l’OMIC i de la centraleta i el 010, una oficina d’atenció turística i una altra del voluntariat i una sala d’usos múltiples, entre d’altres. A la planta primera hi haurà una sala d’actes amb un aforament màxim de 50 persones i al soterrani espais d’emmagatzematge diversos i lavabos de personal, entre d’altres. “Amb molt poca intervenció el jardí podrá tenir un ús diürn interessant”, asseguraven els arquitectes responsables del projecte, que defensaven que  amb aquesta intervenció s’aconseguirà que s’aturi la seva degradació. “A partir d’aquí l’edifici pot anar allotjant les activitats que el municipi consideri”, afegien. Una afirmació que l’alcalde Carlos Cordón també posava en valor: “L’important del projecte és la recuperació d’un espai per a la ciutat, serà un espai que podrá gaudir tota la ciutadania. Els usos poden ser uns ara i en un futur encabir-hi el que es consideri oportú. Esperem que el projecte pugui ser una realitat ben aviat”.

Un edifici catalogat que s’atribueix a Gaietà Buïgas i que va ser construït al 1880

Abans de la redacció de l’avantprojecte, l’equip d’arquitectes va fer un treball de diagnosi d’un edifici catalogat que s’atribueix a Gaietà Buïgas, va ser construït als voltants del 1880 i que va patir moltes transformacions. “Vam trobar tèrmits al soterrani i estaria bé fer un tractament abans de començar l’obra. A nivel de façana hi havia esquerdes petites i també hem trobat humitats i escales deteriorades, totes són unes patologies normals dins d’un edifici en desús que va patir un incendi”, explicaven els arquitectes.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?