Les obres d’ampliació del pont de la UAB començaran al 2023

projecte_pont_uab_28.6.22
Muntatge amb vista aèria del pont sobre la B-30 i AP-7

El pont de la UAB, que connecta el nucli urbà de Cerdanyola amb la universitat i que creua l’AP-7 i la B-30, es transformarà després de la intervenció prevista i que desdoblarà la seva amplada passant dels actuals tres carrils per a tot tipus de vehicles amb voreres estretes, a disposar de dos carrils de circulació de vehicles, dos carrils segregats per al transport públic, una vorera amb una amplada suficient per al flux de vianants i un carril bici. A més, l’actual sortida de la B30 es canviarà i enlloc d’anar a parar al mateix pont, passarà per sota d’aquest i desenvocarà directament a la rotonda de l’estació de la Renfe. La licitació de les obres es farà aquest 2022 i l’actuació, que realitzarà el Consorci del Parc de l’Alba, s’espera que es pugui iniciar al 2023

Es tracta d’un “pont amb molt de trànsit tant a nivell de vianants com de bicicletes, transport públic i vehicles particulars i fa anys que hem detectat mancances i que la mobilitat ha de millorar molt”, explica la regidora de Planificació Urbanística de l’Ajuntament, Eulàlia Mimó. Per la seva bande, l’alcalde Carlos Cordón destaca l’intens treball dels darrers tres anys per fer realitat aquest projecte “que és prioritari per a la ciutat” i posa en valor “la bona feina dels agents estratègics del territori i de les administracions”, destacant la de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, clau “per tirar endavant aquestes obres i moltes altres intervencions com ara les noves marquesines de bus, l’actuació al Parc del Turonet o el ressegellat de l’abocador de Can Planas”.

600.000 euros per a un nou carril bici de 270 metres entre Cerdanyola i la UAB

La transformació del pont de la UAB és un exemple més del treball que duu a terme l’AMB per aconseguir “encaixar a tot el territori metropolità una mobilitat molt més sostenible”, segons apunta el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda. L’aportació de 600.000 euros del Pla de Sostenibilitat Ambiental de l’AMB es destinarà a la construcció del carril bici que es contempla a la intervenció del pont. Aquest futur carril bici tindrà 270 metres i formarà part de la Bicivia, la xarxa pedalable de la metròpolis de Barcelona; concretament, pertany a l’eix Bicivia 9, que connectarà Montcada i Reixac amb Cervelló quan estigui completada. Poveda assenyala que “la mobilitat en bicicleta és molt baixa i el nostre objectiu és que el territori pugui créixer fins a una quota model del 10% al 2030”. Finalment, la vicerectora de Campus, Sostenibilitat i Territori de la UAB, Carme Miralles, destaca que campus i nucli urbà requereixen de més i millors connexions i, en aquest sentit, defensa que el nou pont suposarà una actuació “de futur”, ja que no només serà per a cotxes, sinó també es planteja pensant en vianants, bicicleta i transport públic.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?