Les obres a la plaça Penedès s’enllestiran al maig

08f61c52357dcc6d2503bfea790efe4d

Després que al setembre finalitzés la construcció del col·lector d’aïgues a l’avinguda Roma, l’Ajuntament continua les obres de millora del barri de Cerdanyola 2000 amb la remodelació de places com la Penedès, que es preveu que estigui enllestida al maig. La regidora d’Urbanisme a l’Ajuntament de Cerdanyola, Eulàlia Mimó, destaca que el projecte d’obres de Cerdanyola 2000, on des de fa anys es denunciava els problemes d’inundabilitat i el mal estat de les places, s’ha fet “amb la col·laboració dels veïns, que han marcat les prioritats”.

Primer de tot, per resoldre el tema de les inundacions, Mimó explicava que es va fer un estudi del clavegueram de la zona que va detectar que la zona afectada també recullia aigües de Serraperera i el sistema de recollida es col·lapsés. Per aquest motiu la primera fase de les reformes al barri va ser una inversió de 800.000 euros per col·locar un gran col·lector a l’avinguda de Roma que recull l’aigua provinent de Serraperera i la desvia cap al riu. Ara, la segona fase de les obres està centrada en les places que no tenen un aparcament a sota, ja que les altres necessiten solucionar problemes estructurals abans d’actuar sobre la plaça.  En aquesta línia, ja s’ha actuat a la plaça Empordà, on s’ha renovat el paviment, l’arbrat i la il·luminació amb un pressupost de 41.000 euros. Actualment s’està actuant, amb un import de 510.000 euros, al carrer Maresme i la plaça d’Andorra. En aquesta plaça s’ha renovat totalment la recollida d’aigües i també s’ha actuat sobre l’arbrat i els paviments. I la plaça Penedès, una de les que patia més el problema d’inundacions perquè les porteries de la zona es troben per sota del nivell de  la plaça, es renovarà totalment -amb un pressupost de 425.000 euros-, amb la creació de diferents nivells, rebaixant la plaça al nivell de les porteries i creant tres línies de recollida d’aigües. “És una plaça tancada que no tenia entrada pels serveis d’emergència, ara en tindrà i serà totalment oberta”, apuntava Mimó.
 
ARRANJAMENT DE VORERES
D’altra banda, el govern també destaca “l’arranjament de molts metres de voreres” al carrer de Diagonal i la millora de l’accessibilitat al carrer de Sevilla fins al col·legi Saltells. “Tot s’ha realitzat a través de diferents plans d’ocupació”, destacava el regidor d’Espai Públic, Félix Sánchez. Per la seva banda,  l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, remarcava “l’esforç important” que s’ha realitzat en fer un estudi previ per “poder trobar una solució definitiva”. El govern assegura que la tercera fase de les obres, l’actuació a les places amb parking a sota, “és una intervenció prioritària i necessària” que es vol incloure en el següent pla de mandat.

EL MUR DE LA PLAÇA ANDORRA NO TÉ PERILL, SEGONS EL GOVERN
La setmana passada, el portaveu del PP, Manuel Buenaño demanava a l’equip de govern que no deixés a mitges la rehabilitació de la Plaça d’Andorra i que “es trobi una solució urgent al mur que es troba davant el número 6”, ja que segons els populars, “podria caure i provocar greus accidents”. Des del govern municipal s’assegura no tenir constància de cap perill: “Si el PP té un estudi que informa d’aquest perill que ens el porti i farem una intervenció d’urgència”, assegurava Carmona, que anunciava que malgrat que no existeix perill, els murs es substituiran per baranes amb la col·laboració de l’AMB.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?