Les naturaules metropolitanes obren portes perquè famílies i escoles aprenguin als parcs i les platges

XJB_9386

Amb la primavera 2022 ha començat la implementació de les Naturaules als parcs i les platges de la metròpolis. El Turonet és un dels parcs que s’inicien en la primera fase d’implantació d’aquest projecte. La previsió és incorporar progressivament altres parcs i platges metropolitans a partir del 2023.

Com són?

Es tracta d’equipaments d’educació ambiental que constitueixen espais d’aprenentatge a l’aire lliure que permeten tenir un contacte directe amb la natura urbana més propera i experimentar de primera mà diferents activitats de sensibilització ambiental.  Els equipaments consten d’un mòdul amb materials educatius diversos per treballar de manera autoguiada la biodiversitat del parc o la platja, com ara guies de natura, pots lupa, prismàtics, binocles, etc. També incorporen recursos digitals que aprofiten els avantatges de les TIC, com per exemple itineraris virtuals de descoberta, el Visor de fauna dels parcs i platges metropolitans o les activitats autoguiades descarregables.

Aquests materials s’aniran adaptant i ampliant per donar resposta a les necessitats particulars que sorgeixin en cascun dels parcs o les platges i dels col·lectius que en facin ús que es podran compartir en espais de trobada organitzats amb la finalitat de fer créixer el projecte.

Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació d’espai públic de l’AMB, explica que el treball autoguiat permetrà que els professors facin una classe de matemàtiques en un parc metropolità i que ensenyin les sumes i les multiplicacions a l’aire lliure, per exemple.

Aquests espais aglutinen i centralitzen les diferents línies educatives i de participació que es troben dins del programa Aprenem a la Xarxa de l’AMB.

Les Naturaules estan situades a prop dels espais participatius dels parcs i les platges, com ara els jardins de papallones o de plantes remeieres, els hotels d’insectes, els refugis de biodiversitat o els espais dunars, per tal que siguin part dels continguts que s’hi podran treballar, de manera que es facilita la implicació dels usuaris en el seu manteniment, l’observació i el seguiment.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?