Les mascaretes, obligatòries a partir de demà

2a0f7ca5d11b9dcfd75558a39ae144f8

Des de demà dijous el Govern espanyol obligarà a dur mascaretes als espais tancats i a la via pública si no és possible garantir la distància mínima de seguretat de dos metres per evitar contagis de coronavirus. La mesura s’ha publicat avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). En concret, les mascaretes que fixa l’executiu de Pedro Sánchez com a obligatòries –a partir dels sis anys, tot i que és recomanable per criatures entre 3 i 5 anys- són les higièniques o les quirúrgiques. Fins ara només eren obligatòries per agafar el transport públic.

La mesura, pactada amb les comunitats autònomes, contempla excepcions en lús de mascaretes per persones que presentin algun tipus de dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per l’ús de mascareta, per aquelles en què l’ús de mascareta resulti contraindicat per motius de salut degudament justificats o per aquelles que per la seva situació de discapacitat o dependència presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització. Les excepcions també passen pel desenvolupament d’activitats en què resulti incompatible l’ús de la mascareta o per causa de força major o situació de necessitat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?