Les inscripcions per als Casals d’Estiu municipals s’obren el 24 de maig

E1Vd-H9X0AItZFh

Per segon any consecutiu els Casals d’Estiu municipals s’adaptaran a la covid-19. L’Ajuntament de Cerdanyola ofereix enguany el Casal d’Estiu per a Infants (inclou el casal adaptat), l’Estiu Jove, Casal +12 per a joves amb diversitat funcional, el Casal Poliesportiu del CEM Can Xarau i el Casal d’Estiu Jumanji del PEM Guiera. “És una activitat en benefici de tots els infants i que també ajuda les famílies en la conciliació laboral”, assegurava el regidor de Joventut i Infància, David González. “En un moment complicat com aquest, l’oferta que presentem encara és més important”, apuntava l’alcalde Carlos Cordón. I és que des del consistori es treballa per oferir “un estiu ple d’activitats i diversió”, remarcava el regidor d’Esports, Óscar Pons.

Es torna al format de torns setmanals del 28 de juny al 30 de juliol

L’oferta d’activitats d’estiu de l’Ajuntament parteix de la premissa d’oferir una oferta educativa de qualitat i que faciliti el desenvolupament dels infants. Enguany, amb la COVID més controlada, l’oferta podrà tornar a ser més àmplia, destacava González. En tot moment l’organització del Casal d’Estiu segueix els protocols aprovats pel PROCICAT del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a les activitats d’estiu 2021.

El Casal d’Estiu Municipal adreçat a infants que estan cursant de P3 a 6è es farà a les escoles Serraperera i Collserola i tornarà enguany als torns setmanals entre el 28 de juny i el 30 de juliol. “Aquest casal inclourà el Casal Adaptat. Els infants amb diversitat funcional participaran en el Casal d’Estiu amb les adaptacions necessàries a les seves necessitats”, explicava González.
A més de la recuperació dels torns setmanals, una altra de les novetats d’enguany és una nova modalitat d’horari i al torn de matí (8:30h-13:30h) i de tot el dia (8:30h-16:30h) se li afegeix l’opció mixta de 3+2 (tres dies matí i dos dies sencers).

S’ha abaratit el preu

Un altra de les novetats és que s’ha abaratit el preu una mica respecte l’any passat. Així, costarà 55 euros/setmana el torn de matí, 75 euros/setmana el torn de tot el dia (menjador inclòs) i 65 euros/setmana l’opció mixta. També hi haurà descomptes per a germans i per segon any el casal disposa de tarifació social per a les famílies que ho sol·licitin i compleixin els requisits.

 

Presentació dels Casals d’Estiu municipals a l’Espai Infantil Foto. NF

Quines activitats es faran?

Com ja és habitual, els infants podran gaudir d’una àmplia oferta d’activitats, tallers, sortides i noves experiències, totes elles al voltant del centre d’interès ‘Fem possible un món millor’ a través de la proposta educativa nuSOS. Cada setmana hi haurà un dia que es realitzarà una excursió, un altre que s’anirà a la piscina i un tercer de jocs d’aigua. Per aquells infants que escollin las opció de tot el dia, per les tardes es realitzaran activitats competencials mitjançant jocs de taula, lectura i il·lustració de llibres, dinàmiques en anglès i gestió d’emocions.

Les inscripcions es poden fer telemàticament entre el 24 de maig i el 13 de juny a la seu electrònica del web de l’Ajuntament. També es poden fer presencialment entre el 24 de maig i l’11 de juny a les oficines de l’Àrea de Benestar Social demanant cita prèvia a https://citaprevia.ubintia.com/cerdanyola/#nbb o trucant al 93 580 88 88 ext 3772 i 3770. La reunió informativa adreçada a les famílies tindrà lloc el dilluns 21 de juny a les 18.30 hores i serà telemàtica.

Casal +12

El Casal +12, adreçat a adolescents amb diversitat funcional, es tornarà a fer a l’escola Sant Martí i les famílies interessades s’han de dirigir a Serveis Socials. Aquesta activitat ofereix les mateixes dates i les mateixes modalitat d’inscripció que el casal d’estiu per infants. Com cada any tindrà una programació d’activitats pensades i adaptades específicament els adolescents i joves inscrits.

L’Estiu Jove

D’altra banda, la proposta de casal per als joves Estiu Jove d’entre 12 i 17 anys de Cerdanyola tornarà a oferir-se en horari de tarda de 16h a 20h entre el 28 de juny i el 23 de juliol. El seu funcionament serà setmanal i es durà a terme a l’institut Forat del Vent amb un major número de places que en l’última edició. Aquest any, els joves podran tornar a gaudir d’una programació plena d’activitats que els hi permeti gaudir de l’estiu i el seu temps lliure. Entre d’altres, s’inclou una sortida a Port Aventura i unes colònies de tres dies. “És una programació que s’ha realitzat de forma participativa amb els joves”, apuntaven des de Joventut. Els joves que hi vulguin participar s’han d’inscriure un mínim de tres setmanes (45 euros) i un màxim de quatre (50 euros) i les inscripcions a l’Estiu Jove es faran de forma presencial al Casal de Joves Altimira del 31 de maig a l’11 de juny. Per fer-la cal demanar cita prèvia a partir del 24 de maig a espai.jove.cerdanyola@gmail.com o trucant o enviant un whatsapp 693 80 32 89.

Casal poliesportiu Can Xarau

Un estiu més el Complex Esportiu Municipal Can Xarau aposta pel Casal Poliesportiu amb una oferta esportiva i lúdica adreçada als infants nascuts entre el 2008 i el 2017. El casal es durà a terme entre el 28 de juny i el 31 de juliol i funcionarà mitjançant quinzenes amb l’horari diari de 9h a 14h amb l’opció de servei de canguratge de mitja hora abans i després. Els infants es distribuiran en cinc grups segons l’edat i faran activitats d’esports d’equip sense contacte, esports individuals, jocs, natació d’ensenyament i tallers de manualitats.

El període de preinscripció serà del 17 al 20 de maig preferiblement de forma telemàtica. En el cas de ser necessari es podrà fer presencial demanant cita al 93 691 77 04/05. El llistat d’infants admesos es farà públic el 26 de maig i la formalització de la matrícula s’haurà de realitzar, amb cita prèvia, entre el 28 de maig i el 4 de juny

Els infants empadronats a Cerdanyola, abonats al CEM Can Xarau i amb diversitat funcional tindran descomptes en el preu.

Casal d’Estiu Jumanji al PEM Guiera

El Parc Esportiu Municipal Guiera ofereix aquest estiu un casal divertit i educatiu amb la pel·lícula Jumanji com a fil conductor. El casal es durà a terme entre el 28 de juny i el 30 de juliol i del 6 al 10 de setembre amb horari de matí (9h-13h), de tot el dia (9h a 17h) i opcions de canguratge des de les 8h i fins a les 18h. El casal està obert a infants i joves que estiguin cursant entre P3 i 4t d’ESO i les activitats organitzades seran esportives, lúdiques i recreatives amb jocs, tallers i excursions. Els preus variaran segons la modalitat escollida i les preinscripcions s’han de realitzar entre el 17 de maig i el 4 de juny preferiblement de forma telemàtica a través del web guiera.cerdanyola.cat. També es podrà fer presencialment al PEM Guiera. El llistat d’admesos es publicarà el 7 de juny i la formalització de la inscripció s’haurà de tramitar entre el 8 i el 18 de juny a les oficines del centre.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?