Les inscripcions per als Casals d’Estiu municipals s’obren el 24 de maig

casalsestiu

Ja s’acosta l’estiu i l’Ajuntament de Cerdanyola ha fet pública la seva oferta de casals d’estiu municipals. L’oferta d’educació en el lleure d’enguany, que recupera la normalitat després que l’any passat tingués restriccions per la pandèmia,  inclou el Casal d’Estiu per a Infants, l’Estiu Jove, Casal +12 per a joves amb diversitat funcional, el Casal Poliesportiu del CEM Can Xarau i el Casal d’Estiu del PEM Guiera

El regidor de Joventut i Infància, David González, agraïa a tots els serveis municipals la seva implicació en una proposta consolidada a Cerdanyola. “Aquesta programació és important perquè pensem que és un element socialitzador de primer ordre per als infants.  El que tenim ben clar des de l’Ajuntament és que donem coherència educativa i pedagògica a una oferta de lleure educativa que es proporciona durant tot l’any”, remarcava el González, que recordava que l’any passat els casals d’estiu municipals van ser un “èxit rotund” amb “rècord d’inscripcions”.

El Casal d’Estiu Municipal adreçat a infants que estan cursant de P3 a 6è, que oferirà unes 300 places setmanals, es farà a les escoles Serraperera i Carles Buïgas i en torns setmanals entre el 27 de juny i el 29 de juliol. En total, soferiran unes 300 place setmanals. Les dates per fer les inscripcions, que seran telemàtiques- https://cerdanyola.estiu.fundesplai.org-, són del 16 de maig al 5 de juny.

Es mantenen els preus de l’any passat, però les inscripcions seran telemàtiques

Les diferents modalitats d’horaris són torn de matí (8:30h-13:30h), de tot el dia (8:30h-16:30h) i l’opció mixta de 3+2 (tres dies matí i dos dies sencers). Els preus, que no han variat respecte a l’any passat,  seran de 55 euros/setmana el torn de matí,  75 euros/setmana el torn de tot el dia (menjador inclòs) i 65 euros/setmana l’opció mixta. Hi haurà descomptes per a germans i per segon any el casal disposa de tarifació social per a les famílies que ho sol·licitin i compleixin els requisits. La reunió informativa adreçada a les famílies tindrà lloc el 13 de juny a les 18.30 hores als jardins de Ca n’Ortadó.

Els infants que participin al Casal d’Estiu Municipal gaudiran d’una àmplia oferta d’activitats, tallers, sortides i noves experiències, totes elles al voltant del centre d’interès per fomentar l’alimentació saludable. Cada setmana hi haurà un dia que es realitzarà una excursió, un altre que s’anirà a la piscina i un tercer de jocs d’aigua. Per aquells infants que escollin l’opció de tot el dia, per les tardes es realitzaran activitats competencials mitjançant jocs de taula, lectura i il·lustració de llibres, dinàmiques en anglès i gestió d’emocions. “Volem fomentar també el mètode científic, que els infants puguin experimentar des de la primera persona i entenent el perquè de les explicacions que es donen a l’escola o a la televisió”, explicava Susana Combarros, coordinadora de l’Espai Infantil.

Casal +12 adreçat a adolescents amb diversitat funcional

El Casal +12, adreçat a adolescents amb diversitat funcional, es tornarà a fer a l’escola Sant Martí i les famílies interessades s’han de dirigir a Serveis Socials. Aquesta activitat ofereix les mateixes dates i les mateixes modalitats d’inscripció que el casal d’estiu per a infants. Com cada any tindrà una programació d’activitats pensades i adaptades específicament  als adolescents i joves inscrits. També realitzaran les sortides de dia i a la piscina.

Presentació dels Casals d’Estiu municipals a l’Espai Infantil Foto. NF

L’Estiu Jove

La proposta de casal per als joves Estiu Jove d’entre 12 i 17 anys de Cerdanyola tornarà a oferir-se en horari de tarda de 16 a 20 hores entre el 27 de juny i el 22 de juliol. El seu funcionament serà setmanal i es realitzarà a l’institut Forat del Vent. “Aquest casal es fa de forma participativa amb els joves que hi participen”, explicava Miriam Pizarro, coordinadora de l’Espai jove 12-16 anys del casal de joves Altimira.

Els joves comptaran amb una programació plena d’activitats que els hi permeti gaudir de l’estiu i el seu temps amb sortides d’aventura, activitats aquàtiques  i unes colònies de tres dies. Els joves que vulguin participar s’han d’inscriure un mínim de 3 setmanes (45 euros) i un màxim de 4 (50 euros). Les places són limitades a 50 persones i les dates per fer les inscripcions a l’Estiu Jove seran del 30 de maig al 2 de juny, de manera telemàtica enviant correu a  espai.jove.cerdanyola@gmail.com o presencialment al Casal de Joves Altimira de 16 h a 20 h i dimarts de 10 h a 15h.

250 places per al Casal Poliesportiu del CEM Can Xarau i el Casal d’Estiu Guiera

Per la seva banda, el Complex Esportiu Municipal Can Xarau aposta pel Casal Poliesportiu amb una oferta esportiva i lúdica adreçada als infants nascuts entre el 2008 i el 2018. El casal es durà a terme entre el 27 de juny i el 29 de juliol i funcionarà mitjançant quinzenes amb l’horari diari de 9h a 14h amb l’opció de servei de canguratge de mitja hora abans i després. Els infants es distribuiran en cinc grups segons l’edat i faran activitats d’esports d’equip sense contacte, esports individuals, jocs, natació d’ensenyament i tallers de manualitats. “És una felicitat que puguem celebrar de nou uns Casals amb normalitat”, celebrava el regidor d’Esports, Oscar Pons, que apuntava que les obres a Can Xarau no afectaran al desenvolupament del casal al complex.

El període de preinscripció serà del 3 al 6 de maig preferiblement de forma telemàtica. Es podrà fer presencial a la nova recepción de Can Xarau, de 9 a 13 h i de 15 a 20 h. El llistat d’infants admesos es farà públic el 16 de maig i la formalització de la matrícula s’haurà de realitzar, amb cita prèvia, entre el 19 i el 25 de maig. Els infants empadronats a Cerdanyola, abonats al CEM Can Xarau i amb diversitat funcional tindran descomptes en el preu.

Finalment, el Parc Esportiu Municipal Guiera ofereix aquest estiu el casal Marvelcem amb centre d’interès sobre el món fantàstic de Marvel i els seus personatges. El casal tindrà lloc entre el 27 de juny i el 29 de juliol i del 29 d’agost al 2 de setembre amb horari de matí (9h a 13h), de tot el dia (9h a 17h) i opcions de canguratge des de les 8h i fins a les 18h. El casal està obert a infants i joves que estiguin cursant entre P3 i 4t d’ESO i les activitats organitzades seran esportives, lúdiques i recreatives amb jocs, tallers i excursions. Els preus variaran segons la modalitat escollida i la preinscripció ja está oberta, i es pot realizar, preferiblement telemàtica, accedint a la pàgina web guiera.cerdanyola.cat/ descarregant el formulari i enviant-lo al correu: pemguiera@llopgestio.cat o al PEM Guiera presencialment. El llistat d’admesos es publicarà el 6 de juny i la formalització de la inscripció s’haurà de tramitar entre el 7 i el 17 de juny a les oficines del centre.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?