
Les federacions esportives catalanes i la UFEC denuncien que aquest quart tancament de les instal·lacions significarà un cop de mort a l’esport català i els farà tornar als índexs de pràctica esportiva dels anys 80. “Després de 9 mesos sense competició, el confinament, les restriccions horàries i de competicions, l’esport català i de base ha d’afrontar ara un nou tancament injust i arbitrari”, destaquen en un comunicat conjunt.
L’esport és segur, i ho ha demostrat tot el sector amb la confecció i aplicació de protocols de seguretat molt restrictius i amb una traçabilitat molt confiable. A més, l’esport no contagia sinó que l’activitat esportiva millora la salut de la ciutadania per lluitar en millors condicions contra la COVID-19. “La pràctica majoria de comunitats estan fent pràctica esportiva i competicions, cosa que representa un greuge comparatiu. També, la resta de sectors no han patit noves restriccions que anul·len completament la seva activitat, sinó que segueixen funcionant”, critiquen.
D’altra banda, les indemnitzacions anunciades de 15 milions d’euros per aquest nou tancament “són totalment insuficients”. Les pèrdues mensuals del sector són de 70 milions d’euros mensuals i demanen compensacions que estiguin a l’altura del que representa l’esport català en el seu conjunt i en el teixit productiu català. També anuncien que presentaran una nova demanda judicial per ser una decisió sense fonament i preguen al govern una rectificació i assumpció de responsabilitats.
Ens adaptem i reivindiquem la importància de l’esport
També en un comunicat, el Cerdanyola Club d’Hoquei anuncia que s’ha adaptat a les noves restriccions del Procicat davant l’evolució de la pandèmia de la Covid-19. Aquesta setmana, els entrenaments s’han traslladat a les pistes exteriors de Can Xarau, on està permesa la pràctica esportiva. Mentre les competicions segueixen aturades, el club vol garantir que els seus esportistes poden seguir practicant esport i estant en contacte amb els seus equips. Malauradament, la pandèmia empitjora i les restriccions ens han obligat ha readaptat l’organització dels entrenaments i a perdre els esportistes que viuen fora de Cerdanyola. “Entenem perfectament la necessitat de prendre mesures per frenar la pandèmia, però considerem que el Govern hauria de tenir més en compte els esforços que està fent el món de l’esport, i la fràgil situació econòmica d’un sector que ja estava tocat abans de la pandèmia”, destaquen.