Les farmàcies repartiran mascaretes a partir de dilluns

b02aa2a324e02550b2c16c7a3489589f

El dilluns 20 d’abril el govern de la Generalitat farà arribar a les farmàcies un milió i mig de mascaretes, la primera part del total de 14 milions que s’han adquirit. Es tracta de mascaretes quirúrgiques de tipus II, que segons la normativa europea tenen una capacitat de filtre contra els microbis superior al 98% i que són reutilitzables.

“Som conscients que aquesta primera comanda és insuficient per abastir a tota la població. Demanem a la població tranquil·litat, responsabilitat i que no trenqui el seu confinament per venir a buscar la mascareta”, destaquen des del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Així, “cal evitar aglomeracions a les farmàcies que no satisfaran la demanda i que poden contribuir a elevar el risc de contagi entre els ciutadans i entre els professionals de la farmacia”. Des del col·lectiu han demanat a la Generalitat que estableixi els criteris de prioritat per a la distribució inicial de mascaretes des de les farmàcies “a aquelles persones que més ho necessitin, evitant així un col·lapse no desitjat, i més temps per organitzar la logística que faci possible que arribin a tota la población”.

Com recollir la mascareta?

Per retirar-les serà imprescindible presentar la targeta sanitària. La primera serà gratuïta i, si se’n demana una segona, s’haurà de pagar a 71 cèntims (iva inclòs).  

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?