Les famílies ateses per Serveis Socials al Vallès Occidental s’han doblat durant la pandèmia

4b69d1f36462257020a88d256eebfa88_L

Al gener d’aquest any es van atendre 2.683 unitats familiars, de forma presencial (1.649) i de forma telefònica (1.034). Al mes de maig s’han compatibilitzat 4.490 atencions, la majoria telefòniques per la situació de confinament (4.426) i amb 534 presencials. Pel que fa als ajuts  d’urgència social, han incrementat dels  297 del mes de gener als 595 del mes de maig.

La consellera de Drets Socials i vicepresidenta del Consell, Miriam Casaramona, ha afirmat que “l’actual crisi sanitària derivada de la COVID-19 ens deixa una crisi econòmica i social sense precedents a la que els serveis socials haurem de fer front. Caldrà que siguem capaços de donar respostes socials, d’atenció, de suport emocional i d’acompanyament,  a la nostra ciutadania. Crec sincerament que ara és el factor social el que es troba a la UCI, i cal ara més que mai unir esforços i sinèrgies per tal de poder treballar per un futur millor”.

Reforç de l’atenció social durant l’estiu

Durant el plenari de l’Àrea Bàsica es van posar de manifest algunes de les actuacions que ja s’han engegat com una compra de Reforç de la distribució de Lots de suport social als municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, amb productes d’higiene i neteja, i incloent-hi mascaretes. També l’inici del projecte de reaprofitament alimentari a Mercavallès per tal d’evitar el malbaratament i fer possible la distribució de producte fresc, com és la fruita i verdura, als col·lectius més vulnerables. També s’ha engegat el suport i informació a la ciutadania en l’assessorament per a les sol·licituds de l’Ingrés Mínim Vital, des de la línia gratuïta 900 29 35 34 i des dels Serveis Socials bàsics.

De fet durant l’estiu es mantindrà la línia d’informació i acompanyament emocional a la ciutadania per la Covid-19 (900 29 35 34) i els Grups d’Ajuda Mútua al dol sense comiat, per poder reforçar  el suport a la ciutadania que es fa des dels equips de Serveis Socials. Així mateix s’intensificarà el seguiment a col·lectius vulnerables de l’Àrea Bàsica per part dels Serveis Socials, amb el disseny de la intervenció telemàtica.

També aquest estiu es farà una rotació del personal de l’EAIA durant els mesos de vacances per tal de garantir l’atenció a la infància i l’adolescència en el context post Covid-19, ja  que  s’estan fent visibles situacions moltes vegades amagades durant el confinament. Així mateix s’ha reorientat el suport d’intervenció dels educadors i educadores de l’EAIA per fer un acompanyament més intensiu, amb les noves tecnologies i en espais públics, mentre no es pugui accedir als domicilis. També s’està restablint i reorganitzant el règim de visites dels 426 infants tutelats de la comarca, tenint en compte les indicacions de la DGAIA i del Departament de Salut, i adaptades a les fases del confinament.

Des del Consell Comarcal s’ha establer t una partida de 3.000€ del Servei d’integració familiar en família extensa (SIFE) per sufragar casals d’estiu i colònies per als infants acollits en família extensa, especialment per tal que les persones acollidores més grans puguin descansar després del confinament i puguin continuar assumint aquests acolliments. També s’ha col·laborat amb la UAB amb una aportació de 3.000 euros per a poder fer possible oferir casals d’estiu innovadors per a infants en situació de vulnerabilitat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?