Les excavacions continuen desvetllant claus del poblat ibèric de Ca n’Oliver

1100929ce10c721cac00963df69d3ca3

Els treballs realitzats entre els mesos d’octubre i novembre al Poblat Ibèric de Ca n’Oliver han permès documentar nivells de la primera meitat del segle V aC associats a trinxeres de fonamentació. Aquest fet, confirma que l’extensió de l’ocupació més antiga del turó ja era important, amb presència de construccions repartides per tota la part alta del jaciment.

D’altra banda, també s’ha confirmat la presència de noves restes constructives posteriors a l’abandonament del poblat a mitjans segle I aC. Es tracta d’un fons de cabana d’època alt medieval (segle X-XI), que aprofitaria en part les restes de la muralla ibèrica i que correspondria al castellum situat en aquest indret i que apareix citat al cartulari de Sant Cugat. La datació de les restes d’un fogar pel mètode de la termoluminiscència permetrà confirmar aquest extrem. També s’ha dut a terme un important moviment de terres a la zona del camp de sitges on, en un futur proper es construirà una aula didàctica i una zona d’experimentació associada que farà possible millorar l’oferta educativa, cultural i de lleure del museu. En aquesta zona han aparegut cinc noves fosses que cronològicament van del segle III aC, la més antiga, a mitjans segle I aC, la més moderna. Les dimensions d’aquests dipòsits són considerables, arribant en un cas a quasi 4 metres de fondària. “La densitat de dipòsits en aquest espai fa pensar que encara en queden per localitzar i excavar una part important”, s’assegura en un comunicat. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?