Les entrades per al Concert al Castell es posen a la venda el 12 de juny

WhatsApp Image 2023-06-01 at 09.11.14

Divendres 30 de juny a les 21.30 hores. El Concert al Castell l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV), una de les dates més esperades de l’agenda cultural cerdanyolenca, ja té data, temàtica i cartell. Enguany la temàtica escollida són les bandes sonores de videojocs i les 1.000 entrades disponibles -a partir de 15 euros- es posaran a la venda dilluns 12 de juny (12 hores) a la web amcv.cat.

La música de la petita pantalla, un repertori llargament esperat i reivindicat per la banda

‘Un Castell de Videojocs – Música de la petita pantalla’ és un concert “llargament esperat i reivindicat” pels músics de la banda, que volen donar a conèixer el gènere de les bandes sonores de videojocs, explicava el president de l’AMCV, Arnau Pallarès. Així, des de l’entitat creuen que aquesta producció pot servir per “atreure nous públics joves” al jardins del Castell i ajudar a despertar l’interès per la música simfònica en nous talents locals. També per “fomentar la cohesió intergeneracional, donant a conèixer aquest gènere al públic més allunyat dels videojocs”, apuntava Pallarès.

Sonaran alguns dels grans clàssics dels videojocs, com ‘Super Mario Bros’ o ‘The Legend of Zelda, arranjats en format simfònic

Enguany, l’AMCV presenta un repertori atrevit, modern i alhora nostàlgic, potser desconegut per part del públic, però de gran qualitat musical. “És una proposta molt atrevida i molt potent i és especial perquè són els membres de la banda els que proposen el tema”, valorava el director de la banda de l’AMCV, Raul Lacilla. Per la seva banda, el director de la Coral de l’AMCV, Manel Cubeles, explicava que es tracta d’una “proposta i repertori molt potent” que “no té res a envejar a les bandes sonores de les pel·lícules”, amb “molta èpica i potència” i amb un paper destacat del cor. Per l’escenari incomparable dels jardins del Castell de Sant Marçal sonaran alguns dels grans clàssics dels videojocs, com ‘Super Mario Bros’ o ‘The Legend of Zelda, arranjats en format simfònic. També sonaran grans obres més modernes, com ‘Skyrim’, i d’altres més desconegudes com ‘Nihilumbra’. Tot plegat amb uns arranjaments escrits per a l’ocasió. Des de l’entitat es mostren orgullosos de la participació dels músics cerdanyolencs Álvaro Lafuente, Joël González i Josep Mas, així com d’en Raúl Lacilla, en l’arranjament i composició d’obres per aquesta producció. També sonarà l’obra premiada ‘The Turtle Game’ del compositor sabadellenc i exdirector de la Banda, Gerard Pastor, que treballa en el sector audiovisual i de les bandes sonores.

Tot i que el concert – que compta amb el patrocini de les publicacions Cerdanyola i Ripollet al Dia- començarà a les 21.30 hores, l’obertura de portes es farà una hora abans perquè el públic pugui passejar pels jardins. Com ja és habitual, hi haurà servei de bar i foodtruck.

Paula Jiménez Giner és l’autora del cartell

El cartell d’enguany és obra de Paula Jiménez Giner, alumna de batxillerat artístic de l’Institut Jaume Mimó. En aquesta ocasió l’entitat va decidir impulsar un concurs de disseny dirigit als alumnes d’aquest institut -l’únic que ofereix la modalitat de Batxillerat Artístic- i els resultats han estat magnífics, assegurava la vicepresidenta de l’AMCV, Gemma Centeno.

El Concert del Castell “és una de les dates més assenyalades de l’agenda anual de la ciutat”, recordava l’alcalde Carlos Cordón, que afegia que enguany la temàtica ens ajudarà a recordar moment de la nostra joventut: “Tots hem jugat a videojocs en algun moment”. Finalment, el regidor de Cultura, Óscar Pons, destacava la implicació dels joves i la feina transversal feta amb els instituts per a l’elaboració del cartell del concert.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?