Les empreses del Parc de l’Alba es reuneixen amb Àngels Chacón per tractar els reptes de futur

b998737c1fadb4532aff61629ed0f96a

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, ha presidit una sessió de treball amb empresaris del Parc de l’Alba. La regidora responsable de Promoció Econòmica i Treball de l’Ajuntament de Cerdanyola, Conxi Haro, i el director del Consorci Urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès, Pere Solà, també han participat a la trobada realitzada a la seu del BcnSynchrotronPark.

La reunió ha servit per a parlar de recerca, formació i innovació vinculades a les noves tecnologies en l’àmbit del Barcelona Synchrotron Park. També s’ha parlat del Parc de Recerca i les seves empreses, actius molt importants que tenen valor afegit, que són competitives, i que practiquen la transferència de coneixement. Durant la visita i posterior reunió s’ha pogut treballar en els reptes de futur que entronquen amb els del Govern de la Generalitat. Les empreses, entre les quals hi havia la UAB, el Syncotron Alba, IBM, Naturabisse, SENER, Stradivarius o TSYstem Iberia, han presentat la singularitat del Parc i les seves infraestructures situades en un entorn de recerca i innovació com és el Parc de l’Alba, que té com a infraestructura estrella el Sincrotró Alba. També han ofert la seva participació en l’objectiu essencial de formar persones amb talent innovador.

CREIXEMENT DE LES EXPORTACIONS CATALANES
La reunió tenia lloc després de conèixer dades positives per a l’economia de Catalunya. Les exportacions catalanes han registrat un creixement del 2,9% el primer semestre del 2018 en comparació amb el mateix període de l’any passat i han assolit els 36.659 milions d’euros. Es tracta del volum d’exportacions més alt de la sèrie històrica en un primer mig any, una xifra que representa el 25,3% del total d’exportacions de l’Estat espanyol. En l’àmbit sectorial, segons dades del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en el període gener-juny destaquen les exportacions catalanes de l’automoció (+15%, 6.446 milions d’euros), la química (+2,9%, 9.600 milions d’euros) i els béns d’equip (6.342 milions d’euros). – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?