Les cooperatives escolars venen els seus productes

cooperatives1

Constituir-se, escollir el nom i el logotip, decidir quins productes faran, fabricar-los i vendre’ls. Les 10 cooperatives escolars que enguany participen al programa Cultura Emprenedora a l’Escola de la Diputació de Barcelona han après moltes coses durant el curs, però sobretot a treballar en equip. Potser per aquest aprenentatge cada venda aconseguida al mercat la celebraven com una pinya.

“Venem organitzadors, portallapissos, cistelles, llibretes, estutxos… Quasi tot ho hem fet amb materials reciclats”, explicaven els membres de la cooperativa Big Family de l’escola Xarau. Part dels diners recaptats amb la venda dels productes els donaran a les ONGs que les mateixes cooperatives hagin escollit. En el cas de Big Family, han triat  FADAM (Familiares y Amigos de Ángel Manzanares), entitat que dona suport a la investigació del càncer infantil.

Els mercats de les cooperatives escolars creades aquest curs per l’alumnat de 5è de primària  – escoles Xarau, Serraperera, La Sínia, Les Fontetes i Collserola-se celebra enguany en dos divendres consecutius. Seguint les mesures sanitàries contra la COVID-19, enguany no es farà el mercat conjunt i cada escola ven els seus productes al mateix centre o a un espai exterior proper. Avui ha estat el torn dels escoles Xarau, Serraperera i La Sínia i el divendres 21 de maig ho faran les escoles Les Fontetes i Collserola. Durant el matí, els cooperativistes han rebut la visita de l’alcalde Carlos Cordón, el regidor d’Educació, David González, i la regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Ocupació, Carme Arché. “El projecte de Cultura Emprenedera a l’Escola no és només educador, sinó que a més ajuda a l’ensenyament d’uns valors. És una activitat important i consolidada”, explicava González. Enguany el context covid ha fet canviar moltes coses, també les cooperatives, “però esperem que l’any vinent tornin al 100%”, desitjaven González i el batlle.  “És cert que hem perdut la presencialitat al programa, els NIF s’han donat de forma virtual, però almenys el mercat pot ser presencial”, celebrava Cordón, que destacava que sempre traslladen a l’alumnat “la importància del treball en equip”.

Cooperatives Escolars a Cerdanyola curs 2020-21

  • Recicladors 5è (Escola Collersola)
  • Cooperativity (Escola Les Fontetes)
  • Nofpooc (Escola Les Fontetes)
  • Serracinca (Escola Serraparera)
  • Becapi (Escola Serraparera)
  • Electrobots (Escola Serraparera)
  • Big Family (Escola Xarau)
  • Animania (Escola Municipal La Sínia)
  • CooperArt (Escola Municipal La Sínia)
  • Cooperclass (Escola Municipal La Sínia)

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?