Les Cooperatives Escolars acaben el curs lliurant els seus beneficis a les ONGs escollides

Cloenda de les Cooperatives Escolars a l’Amfiteatre de Serraparera / F. Ajuntament (NP)

El Projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i gestionat pels serveis de Promoció Econòmica i Educació de l’Ajuntament, ha arribat un any més a la seva fi. L’acte de cloenda, que enguany s’ha celebrat a l’amfiteatre de la Masia Serraparera ha reunit als infants integrants de les set cooperatives creades aquest curs.

L’alcalde, Carlos Cordón, i el regidor d’Educació, David González, han felicitat els alumnes. Carlos Cordón ha volgut agrair la implicació del professorat, direcció i famílies i ha traslladat als infants la importància de l’acte afirmant que “esteu ajudant a entitats que vetllen per millorar la vida de moltes persones”. David González també els ha animat a mantenir a la vida l’actitud que han tingut durant el projecte al llarg del qual “heu après a treballar en equips i democràticament”.

L’alumnat de cinquè de primària de les sis escoles participants en el projecte han finalitzat un curs que els ha portat a crear una cooperativa, organitzar-se com a tal per acabar venent els seus propis productes en un mercat. L’acte ha servit per tancat el projecte i lliurar els xecs amb els diners dels beneficis de la venda dels productes a les ONGs escollides pels mateixos integrants de les cooperatives. Alohaha (Escola Collserola) ha donat els beneficis a Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, 26 Artistes (Escola Municipal La Sínia) a El Safareig, 25 Personalitats (Escola Municipal La Sínia) a Catalònia Fundació Creactiva, Diamonds Kids (Escola Les Fontetes) a  donació a Aldees Infantils SOS, L’art i els colors creatius (Escola Serraparera) a ADENC, La terra dels invents (Escola Xarau) a Fundació DEBRA Piel de Mariposa i Creart (Escola Carles Buïgas) a Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada

Les persones representants de les ONGs que han rebut la donació dels beneficis de les cooperatives s’han mostrat molt contentes i han elogiat el treball realitzat per tot l’alumnat. César Martínez i Santi Morera de Creu Roja han explicat que els diners es destinaran a millorar la qualitat de vida de les persones ucraïneses refugiades i que estan vivint a la ciutat. Lidia Vaquero, codirectora de El Safareig, ha agraït la donació i ha destacat els 40 anys de feina de l’entitat a Cerdanyola oferint atenció i acompanyament a les víctimes de la violència masclista. Susanna Pellicer, coordinadora de l’Àrea de l’Art de Catalònia Fundació Creactiva, ha explicat que els diners serviran per millorar la vida de les persones amb discapacitat psíquica del centre. Anna Gil, directora d’Aliances Estratègiques-Relacions amb Empreses i RSC d’Aldeas Infantils SOS utilitzaran la donació per seguir treballant sobre el terreny a Ucraïna a on ja han pogut traslladar 200 nens i nenes a Polònia. La representant d’ADENC, Mercè Cisnero, ha destacat la importància que les noves generacions seguin conscients que poden contribuir a la situació de l’emergència climàtica. Els beneficis de la cooperativa de l’escola Xarau seran per a la Fundació Debra, que ajuda a les persones que pateixen la malaltia de la ‘pell papallona’.

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?