Les alternatives cerdanyolenques a Cobi

f59983a1dd56aec77dd53be09544bf10

El MAC mostra les tres propostes de mascota per a Barcelona ‘92 que va presentar l’il·lustrador local, Àngel Beaumont (Calahorra 1922 – Cerdanyola 1994)

Molts ho desconeixen, però la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 podria haver tingut segell cerdanyolenc. El Museu d’Art de Cerdanyola mostrarà a partir del 21 de juliol diversos dibuixos de les tres propostes de mascota que Àngel Beaumont va presentar al concurs restringit que va convocar l’organització dels JJOO de Barcelona ‘92. El jurat encarregat de decidir el disseny guanyador va decantar-se pel Cobi, de Xavier Mariscal. A més d’Àngel Beaumont i Mariscal, també van ser convidats a participar Fernando Amat, Francesc Capdevila, Francesc Petit i Peret.

RECONEIXEMENT

La proposta de l’il·lustrador local no va ser l’escollida, però la seva presència en el concurs va ser un reconeixement evident a la seva trajectòria d’incansable producció i alhora poc reconeguda. Ara, 25 anys després de la celebració de les Olimpíades ‘92 i en plena celebració d’aquest aniversari, el MAC mostrarà diversos dibuixos de les tres propostes de Beaumont. Les anelles olímpiques, Gaudí i Miró van ser les temàtiques escollides per Beaumont.

QUAN ES POT VISITAR?

La mostra es podrà veure al Museu d’Art de Cerdanyola del 21 de juliol al 31 d’agost en l’horari del museu. A l’agost l’equipament només obrirà els caps de setmana en l’horari habitual. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?