Les alcaldies del Vallès Occidental reclamen més ajuts per fer front a la sequera

WhatsApp Image 2024-02-08 at 11.22.39

Després que el govern català anunciés la setmana passada l’entrada en vigor de les noves restriccions, el Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental ha aprovat la Declaració sobre la situació d’emergència per sequera a Catalunya.

En concret, els alcaldes i les alcaldesses demanen a la Generalitat intensificar les inversions encaminades a detectar fuites a la xarxa de subministrament i a millorar-ne el rendiment i que ampliï les noves línies de subvenció als ens locals per executar obres que permetin augmentar l’ús de l’aigua regenerada, optimitzar la xarxa municipal de subministrament i controlar i reparar les canonades de manera ràpida i àgil. També reclamen un diàleg imminent i que les actuacions es coordinin i es consensuïn amb els ens locals, i així definir de manera conjunta les restriccions i previsions en les pròximes fases de l’Emergència. En aquest sentit, demanen que es tinguin en compte les peculiaritats dels diversos territoris i la seva realitat socioeconòmica.

D’altra banda, el Consell d’Alcaldies demana iniciar una campanya de sensibilització a la ciutadania per seguir fomentant l’estalvi d’aigua, de manera coordinada entre el Consell Comarcal i els municipis. Finalment, lamenten que s’han sentit poc escoltats per part de la Generalitat i davant la possibilitat que el període de sequera s’allargui i s’hagin de fer més restriccions, les alcaldies vallesanes volen “més diàleg, cooperació i corresponsabilitat per part de la Generalitat”, tant en la gestió com en la presa de decisions.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?