
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha celebrat amb èxit la Fira de la Innovació, que ha reunit a més de 80 empreses, 25 start-ups i 90 grups de R+D per a connectar a tot l’ecosistema empresarial, inversor i investigador i promoure la transferència de coneixement i tecnologia amb un retorn social i econòmic per a la societat.
Entre les accions de transferència tecnològica i de coneixement de la UAB destaca la creació de 31 spin-offs des del 2009, amb la finalitat d’explotar els resultats de recerca de la universitat, que a més es promouen i son participades pel propi personal docent. Abans del Reglament de creació d’empreses de base tecnològica, es van crear altres 30 spin-offs en la Universitat. En total, les 61 empreses generen més de 1.000 llocs de treball altament qualificats. Algunes de les empreses emergents creades recentment, des del 2021, són All Read, AWEC, BD Care, Telomere Therapeutics, Distinkt, Inari Global Social Action, Tectum Garden i Tramontane Therapeutics. En total van captar en rondes d’inversió 4 milions d’euros en 2022 i van generar una facturació de més de 5 milions d’euros.
A més, l’ecosistema tecnològic de la UAB està florint gràcies a les 23 empreses, algunes d’elles multinacionals, que s’han situat físicament en el Parc de Recerca de la UAB com Roka Furadada, Lucta, Suez Spain, Cuantum Medical Cosmetics, etc., que van facturar 20 milions d’euros en 2022. A més, les companyies presents en el hub també col·laboren amb la universitat a nivell de formació i docència. En paral·lel, el Campus UAB també alberga 17 spin-off de centres de recerca.