L’AV Fontetes seguirà lluitant per recuperar el CAP Fontetes amb tots els serveis

fontetesokk

Des del 23 de març l’ambulatori de Fontetes atén uns 70 malalts crònics els dimecres de 9 a 13 h i la resta de dies continua funcionant com a centre de vacunació covid. “El que ha fet la Generalitat és el pas previ al tancament definitiu del CAP Fontetes”, denuncia el president de l’AV Fontetes, Antonio López. “El CatSalut està provocant la mort lenta de l’ambulatori. Tenim molt clar que aquesta vegada ens juguem perdre el CAP per sempre”, remarquen els veïns. Per aquest motiu, han preparat diferents mobilitzacions i una carta dirigida al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que esperen que rebi el suport dels partits polítics i entitats cíviques de la ciutat.

Carta dirigida al conseller Argimon

A la carta, que estan oberts a consensuar, exigeixen que es compleixi la resolució parlamentària aprovada per unanimitat a l’octubre de l’any passat. La resolució acordava “definir la cartera de serveis del CAP Fontetes recuperant l’activitat presencial al centre tan bon punt l’impacte de la COVID-19 sobre l’atenció primària i el període de descans dels i de les professionals ho permetin, com a molt tard abans de final d’any”. A la missiva dirigida a Argimon, els veïns demanen la “redistribució de targetes sanitàries i la potenciació del CAP Fontetes” per reduir les llistes d’espera, que actualment són de “10 dies per una atenció telefònica i 28 dies per a una visita presencial”.

Manifestació

Entre les propores accions previstes, destaca una manifestació que encara no té data i que es farà davant la conselleria de Salut o del CatSalut. “No ens agrada jugar a política però si ho hem de fer ho farem”, anunciava López: “S’acosta una campanya electoral i deixarem clar, amb noms i cognoms, qui ens ha donat suport i qui no”.

“Ara no defallirem”

Des de l’AV es recorda que porten lluitant per la salut pública de qualitat des dels anys 70 i des del 2008 les reivindicacions referents al CAP Fontetes han estat constants. “Ara no defallirem. Ens enterraran, però vindran altres perquè la gent necessita metges i els vol tenir al costat”, apunta López. “El CAP Fontetes estava aquí i per vendre més pisos a Canaletes se’l van emportar allà”, criticava López. “Ara el CAP Canaletes ja està col·lapsat.  I amb les noves persones que visquin als pisos previstos a la zona de Santa Teresa ho estarà més”, apuntava. I és que, per als veïns, el problema no és l’ambulatori de Fontetes, sinó la sanitat a Cerdanyola. “Tenim llistes d’espera d’un mes per visita presencial amb el metge de capçalera i d’un any per a especialistes. El que volen és privatitzar la sanitat i nosaltres estem per una sanitat pública i de qualitat”, asseguren des de l’AV.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?