L’Ateneu Republicà presenta l’exposició ‘Pioneres del municipalisme feminista 1934-1939’

foto-pioneres

La secció cultural d’ERC a Cerdanyola, Ateneu Republicà, porta a l’Ateneu de Cerdanyola l’exposició ‘Pioneres del municipalisme feminista 1934-1939′ entre els dies 9 i 28 de setembre. Es tracta de vuit plafons que recullen la biografia de 16 dones que van sortir escollides regidores dels seus respectius municipis a les primeres eleccions on les dones podien votar, el 14 de gener de 1934.

L’acte oficial d’obertura de l’exposició serà demà dijous a les 19 hores a l’Ateneu de Cultura i comptarà amb la presència del comissari de l’exposició, l’historiador Pau Vinyes i Roig. Per assistir caldrà dur mascareta i respectar totes les mesures de seguretat per la COVID vigents.

Entre les biografies destaca la cerdanyolenca Magdalena Llonch que fou la primera regidora de de la nostra ciutat, motiu pel qual va ser posteriorment empresonada pel règim franquista. La Secció Local d’ERC a Cerdanyola li va retre homenatge el 7 de març de 2017 dins dels actes del Dia Internacional de les Dones.

L’exposició repassa també altres figures entre les que destaca Natividad Yarza, nascuda a Valladolid, que fou la primera alcaldessa de Catalunya al municipi de Bellprat. Commociona conèixer les histories de compromís social i polític d’unes dones que lluitaven enmig de tot tipus de turbulències i dificultats, més encara si hi afegim les discriminacions amb motiu de gènere.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?