L’Ateneu recull 5.000 kg de material per ajudar a la població d’Ucraïna

ajuda_ucraina_furgoneta_noti

La ciutadania de Cerdanyola ha donat 5.000 kg de material durant la setmana que ha estat habilitat l’Ateneu com a punt de recollida de productes de primera necessitat per enviar a la població ucraïnesa afectada per la invasió de l’exèrcit de Rússia

Durant la setmana que ha estat activada la campanya d’ajuda a Ucraïna a Cerdanyola, com a resposta a la crida del Consolat d’aquest país a Barcelona, s’han recollir al voltant de 5.000 kg de material. Durant els darrers dies, un grup d’una trentena de persones voluntàries s’ha encarregat de dur a terme les tasques de classificació i triatge per fer arribar al Consolat només aquell material sol·licitat. La resta de donacions han estat lliurades a entitats solidàries.

D’entre el material recollit, destaca una gran quantitat d’aliments i també de productes per a nadons. Però també hi ha hagut moltes donacions de sacs de dormir i mantes, entre d’altres. Fins i tot alguns infants han aprofitat per deixar dins les caixes de material cartes de solidaritat i ànims per a les persones que estan patint la guerra a Ucraïna.

El material recollit ha estat portat pel personal de la brigada municipal en tres furgonetes a un dels punts de recollida indicat pel Consolat d’Ucraïna a Barcelona, que gestionarà el seu emmagatzematge i enviament.

El Vallès Occidental es coordina davant l’arribada de persones refugiades d’Ucraïna

El Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental s’ha reunit per coordinar l’actuació dels municipis davant l’arribada de refugiats procedents d’Ucraïna. La sessió ha comptat amb la participació de diferents representants del govern català que han pogut resoldre els dubtes de les alcaldies i donar els missatges corresponents tant als ajuntaments com a la ciutadania.

des de les alcaldies s’ha agraït les grans mostres de solidaritat de tota la població i s’ha assegurat que el material que es reculli es traslladarà des dels ajuntaments a la nau que el Port de Barcelona ha habilitat per centralitzar-lo i coordinar-ne l’enviament, tal com, ha establert la Generalitat de Catalunya. També s’explica que, ara, la millor manera per ajudar és fer-ho a través de les entitats i dels mecanismes ja establers per a situacions de refugi.

El president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha assegurat que les persones refugiades d’Ucraïna ja estan arribant: “Ja en tenim als nostres municipis i ens estan demanant suport als ajuntaments i a les entitats socials. Estem veient, també, que apareixen moltes iniciatives individuals o d’entitats, la majoria de nivell local, que hem de ser capaços d’ordenar per tal que la seva intervenció sigui eficaç. Ens hem de coordinar per donar resposta a aquestes iniciatives que ens poden arribar a desbordar”. El Vallès Occidental és la segona comarca de Catalunya amb més població ucraïnesa: a la comarca hi viuen 1.550 persones, sobretot d’entre 20 i 55 anys, el 6’6% de la població ucraïnesa de Catalunya. A més, al Vallès Occidental hi ha entitats amb llaços estrets amb Ucraïna i que al llarg dels anys han promogut l’acollida d’infants ucraïnesos a diferents municipis de la comarca. “Això pot fer d’efecte crida per a moltes persones. Hem d’estar preparats i ser capaços de poder-les atendre amb les màximes garanties”, assegurava Giménez. Finalment, el president comarcal ha explicat que es reforçarà el Servei de Traducció del Consell Comarcal (SETI) per poder donar suport idiomàtic a les persones que arribin.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?