
L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès celebrarà un any més el Dia Mundial del Teatre. L’actual situació sanitària impedeix que es puguin organitzar els actes habituals per aquesta celebració amb la participació dels diversos grups i escoles de la ciutat. Així, es proposa celebrar la jornada oferint a la ciutadana la possibilitat de comprar entrades per als 3 espectacles que es veuran al Teatre Ateneu els mesos de març, abril i maig amb un descompte del 50%. Les entrades amb descompte s’hauran de comprar entre els dies 25 i el 27 de març, de 10 a 22h i al web www.cerdanyola.cat/teatre
Birnam, text de Víctor Sunyol dirigit per Joan Roura, es representarà el 25 de març i a les 20h, a càrrec de Lluís Soler. L’obra és un acte de voyeurisme. És mirar pel forat del pany d’un camerino i veure la soledat i fragilitat d’un veterà actor, desorientat i reflexiu abans de la funció. Els pensaments li venen de cop i fugen precipitats a través de la boca, un darrere l’altre, els vomita d’una forma impulsiva i inconscient mentre el temps avança implacable cap al moment en què tornarà a sortir allà fora, a l’escenari. O no!
L’espectacle Fil de memòria serà una de les aportacions de Cerdanyola del Vallès a l’any Ferrater, per commemorar el centenari del naixement del poeta. Pere Arquillué dirà una selecció de poemes del llibre Les dones i els dies de Ferrater el 8 d’abril, a les 20h. El músic Toni Ubach fa un bon acompanyament al llarg de tot el recital i té també moments de lluïment propi, quan canta dos poemes que ha musicat. Pere Arquillué s’ha cenyit al Ferrater més intel·ligible, amb un espectacle molt assequible, entenedor, molt recomanable.
La darrera obra de la promoció del Dia Mundial del Teatre és Fi de partida, de Samuel Beckett, dirigida i adaptada per Sergi Belbel i interpretada per Jordi Bosch, Jordi Boixaderas, Jordi Banacolocha i Margarida Minguillón arribarà el 27 de maig, a les 20h. Confinats dins d’una habitació amb dues finestres que els connecten a un exterior sense vida, Hamm, un invàlid cec, i Clov, el seu servent, un home coix i hiperactiu, passen el temps i discuteixen. Nagg i Nell, vells progenitors de Hamm, que viuen dins de dos cubells d’escombraries, els acompanyen. Malgrat les adversitats, tot plegat és “un pur joc en què no es parla d’enigmes i de solucions”, perquè “per a les coses importants, ja hi ha les universitats, les esglésies i els cafès.” I Fi de partida és teatre.