L’Ateneu acollirà l’homenatge ciutadà a l’activista Albert Lázaro

HomenatgeLazaroFoto

Un grup d’entitats i ciutadans de Cerdanyola ha organitzat un homenatge de ciutat a l’activista Albert Lázaro en reconeixement a tota una vida de treball per millorar Cerdanyola. L’homenatge, obert a tothom, es farà a l’Ateneu diumenge 14 de novembre. Comptarà amb la participació de moltes de les entitats amb les quals Lázaro ha col.laborat durant el darrer mig segle.

Qui és?

Lázaro és, possiblement, l’activista social i cultural més veterà de la ciutat. L’amor per la història de Cerdanyola li va arribar de la mà de Jaume Mimó, alcalde de la República i primer cronista de la ciutat, amb qui va treballar. Als anys 70, a les acaballes del franquisme, ja col.laborava en activitats culturals al Casal Parroquial (en aquell moment, un dels punts de trobada de les forces que, des de la clandestinitat, lluitaven per la recuperació de la democràcia). Posteriorment, col.laboraria o ajudaria a formar diversos partits polítics a la ciutat, sempre seguint una triple ideologia: havien de ser forces d’esquerres, ecologistes i catalanistes.

Ha estat també una figura destacada en la recuperació de la memòria històrica de Cerdanyola, recuperant i preservant un important volum de documents, objectes artístics i arquitectònics de la destrucció. Aquesta tasca va començar en un moment en el qual molt poca gent s’ocupava d’aquesta mena de temes. Durant els primers anys dels Ajuntaments Democràtics va col.laborar activament amb els governs municipals formant part de diverses comissions, com per exemple (per esmentar-ne una) la que va aprovar la nova bandera i el nou escut de la ciutat.

Ha estat també un prolífic divulgador de la memòria històrica del poble, publicant incomptables articles i reportatges històrics a la pràctica totalitat de mitjans de comunicació de la ciutat i és autor de diversos llibres sobre la història de Cerdanyola. Ha estat també una figura especialment activa en diverses lluites ciutadanes, destacant especialment totes les mobilitzacions relacionades amb la defensa del medi ambient i molt especialment en les diferents plataformes antiabocadors que s’han creat a la ciutat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?